Ağrılı Ömer Çeçen, İspanya’da yapılan Vücut Geliştirme Avrupa Şampiyonası’nda engelli kategorisinde Avrupa ikincisi oldu.
Avrupa Vücut Geliştirme Federasyonu tarafından yapılan şampiyonaya 62 ülkeden bin 500 sporcu katıldı. Milli Takım kadrosunda yer alan Ağrılı Ömer Çeçen, şampiyonada Avrupa ikincisi oldu. Ağrılı Ömer Çeçen için Ağrı Havalimanı’nda görkemli bir karşılama programı düzenlendi. Havayolu ile Ağrı’ya gelen Milli Sporcu Ömer Çeçen, Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Budak, sporcunun babası Şerafettin Çeçen ve ailesi, Spor Şube Müdürü Yusuf Öner, Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Antrenörü Çetin Demir, sporcu arkadaşları tarafından davul zurna eşliğinde karşılandı. İl Müdürü Budak tarafından çiçekle karşılanan sporcu, elde ettiği başarıyı ailesi ve arkadaşları ile kucaklaşarak paylaştı. Büyük sevgi gösterileri ile karşılanan başarılı sporcu, bir süre davul zurna eşliğinde arkadaşları ile halay çekti.
“AĞRI’YA DERECE GETİRDİĞİM İÇİN MUTLUYUM”
Ağrı adına milli takımda ter döktüğünü ifade eden Avrupa ikincisi Ömer Çeçen, Ağrı’ya bu dereceyi getirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Çeçen, “Verimli bir şekilde çalıştık. Hocalarım, ailem, il müdürlüğümüz, sporcu arkadaşlarım hepsi çok destek oldular. Avrupa ikincisi derecesi aldım. Bu dereceyi Ağrı’ya ve ülkeme getirdiğim için çok mutluyum” dedi.
“AĞRI İÇİN GÜZEL BİR GÜN YAŞIYORUZ”
Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Budak, başarılı sporcuyu tebrik ederek, “Bugün Ağrı’da çok güzel bir gün yaşıyoruz. Çok sevinçliyiz. Ferdi spor branş dalında vücut geliştirmede Ağrılı sporcumuz iyi bir derece elde etti. Bu başarıda en büyük emek antrenörümüz Çetin Demir ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nündür. Sporcumuzu ve antrenörünü tebrik ediyorum. Ömer Çeçen kardeşimizin de anlından öpüyorum. Böyle bir dereceyi ülkemize ve Ağrı’ya kazandırdığı için kendisini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
İl Müdürü Budak, elde edilen başarıdan dolayı sporcu Ömer Çeçen’e cumhuriyet altını hediye etti.