Ağrı’nın Patnos Devlet Hastanesi göz kliniğinde katarakt ve pterjium ameliyatlarından sonra şaşılık ameliyatları da yapılmaya başlandı.
30 yıldır sağ gözünde dışa şaşılık şikayeti ile Patnos Devlet Hastanesine başvuran Haydar Çiftçi, göz hastalıkları uzmanı Opr.Dr. Mustafa Berhuni tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyondan sonra sağlığına kavuştu . Haydar Çiftçi ameliyatını gerçekleştiren göz hastalıkları uzmanı Opr.Dr. Mustafa Berhuni ’ye çok teşekkür ederek Patnos Devlet Hastanesi’nde bu tür ameliyatların gerçekleştiriliyor olmasından cok memnun olduğunu belirtti.
İlk defa yapılan şaşılık ameliyatı hakkında bilgi veren Opr. Dr. Mustafa Berhuni. "Şaşılık her iki gözün birbiriyle olan paralelliğini kaybetmesi sonucu oluşmaktadır. Her bir gözde 6’şar adet göz dışı kas bulunur. Bunların birinde veya birkaçında kuvvet azlığı veya fazlalığı olması şaşılığa neden olur. Bir göz düz bakarken diğeri içe, dışa, yukarı veya aşağı kayabilir. Bazı durumlarda kayma her iki gözde de mevcuttur. Gözlerdeki kayma şaşılığın sebebine göre sürekli ya da geçici süreli oluşabilir. Şaşılığın oluşmasında tek bir neden yoktur. Farklı nedenlerle şaşılık oluşabilir" dedi.
Şaşılık ameliyatlarında başarı oranının yüksek olduğunu belirten Opr. Dr. Berhuni, bugün Haydar Çiftçi adlı hastamızın şaşılık ameliyatını yaptık. Hastamızın sağ gözünde dışa kayma vardı. Başarılı bir operasyondan sonra hasta sağlığına kavuştu Bundan sonra da bu ameliyatları Patnos Devlet Hastanesinde yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.