Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde işbirliği protokolü" kapsamında Tes-İş Ortaokulu’nda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.
Hazırlanan bilim fuarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü İshak Yalçın, "Teknoloji ve tasarım hocalarımızın danışmanlığında, çocukların yıl içerisinde öğrenmiş oldukları akademik bilgilerini, tasarlayarak projeye dönüştürerek sergilediler. Bunu yapmamızdaki amacımız, çocuklarımızın öğrenmiş oldukları bilgileri teknolojiye dönüştürme imkanın sağlanmasıdır" diye konuştu.
47 adet projenin sergilendiği ve 87 öğrencinin görev aldığı fuarda; 3 projenin bilişim teknolojileri öğretmeni Muharrem Karahan danışmanlığında, geri kalan 44 projenin ise fen bilimleri öğretmenleri Ülkü Aksaç ve Hikmet Aksaç danışmanlığında gerçekleştirildiğini söyleyen Müdür İshak Yalçın, “Gün boyunca öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra velilerimizde fuarımıza yoğun ilgi göstermesi ve fuarımıza yaklaşık olarak bin kişinin katılımını görmek bizleri geleceğe dair umutlandırmıştır’’ diye konuştu.
Programa İlçe Kaymakamı Mahmuthan Arslan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fırat Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, Patnos Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Yavuz da katıldı.