Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencilerine Anadolu Vakfı ve İbrahim Çeçen Vakfı işbirliğiyle ‘CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri’ semineri verildi.
Nezehat Çeçen Konferans Salonu’ndaki eğitim seminerine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Ünal, Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven, Müdür Yardımcısı Nil Çeltek, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenciler katıldı. Tanıtım filmi gösterimi ile başlayan eğitimde konuşan Anadolu Vakfı Proje Danışmanı Hüseyin Aktürk, ‘İş-İş hayatı’ başlıklı sunumda öğrencilere iş yaşamında önemli bir yere sahip olan CV hazırlama, mülakat anında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi. Kariyer basamaklarını çıkış sürecinde iş yaşamında neler yapılması ve nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgi veren Aktürk, “Öncelikle yapılan işe merak duyulmalı ve iş hakkında her bilgiye sahip olunmalıdır. Merakı olmayan bir çalışanın işe adapte olması çok zordur. Halbuki iş yaşamında motivasyon önemlidir. Motivasyonun gerçekleşebilmesi için de kişinin hangi işte ve pozisyonda çalışması konusunda kararlarını kendisi vermelidir. İşin benimsenmesinden sonra yapılan işe verilen emek, başarı konusunda kişinin motivasyonunu yüksek tutabilir. Böylece iş yaşamında daha başarılı olunabilir” diye konuştu.
CV hazırlarken tüm bilgilerin kurallı ve doğru bir şekilde yazılması gerektiğini aktaran Aktürk, “Kişinin ismi ile başlayan CV’de ismi belirgin bir şekilde gösteren bir e-mail adresi olmalı, cep telefonu numarası bulunmalıdır. Vesikalık bir fotoğrafın yer aldığı CV’de iş deneyimi bölümünde daha önce çalışılan işletmede hangi pozisyonlarda çalışıldığı belirtilmeli, harf hatası olmamalı, eğitim bilgileri eksiksiz olmalı, var ise alınan başarılar ve eğitim seminerlerine yer vermelidir. Sahip olunan niteliklerin bulunması gereken CV’de kağıt iyi bir şekilde kullanılmalı ve boşluk bırakılmamalı, simetriye dikkat edilmelidir” diye konuştu.
Soru cevapla devam eden seminer, Prof. Dr. Ünal’ın Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven’e teşekkür plaketi vermesi ile sona erdi.