Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, hac vazifelerini yerine getirmek için kutsal topraklara uğurlanan hacı adayları için program düzenlendi.
Bozüyük’ten 19 hacı adayı, özel bir şirketle nın hac vazifelerini yerine getirmek için kutsal topraklara gitti. Eskişehir ile birlikte aynı kafile ile toplam 200 hacı adayı Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanında kutsal topraklara uğurlandı. Hacı adaylarının öncelikle Medine-i Münevvere’ye gidecekleri ardından Mekke’ye hareket edecekleri bildirildi.
Firma yetkilisi İlhan Türkoğlu, "Kafilemiz önce Medine’yi Münevvere, daha sonra Kabe-i Muazzama’ya Mekke’ye geçecek. 45 günlük sürecek hac ibadeti sonrasında 18 Eylül tarihinde Kurban bayramı sonrasında yurda dönüş yapacaklar. Allah hayırlısı ile gidip gelmek nasip eylesin. İbadet ve dualarını şimdiden kabul etsin" dedi.
Uğurlama programına katılan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da yaptığı konuşmada, “Bugün kutsal topraklara yolcu ettiğimiz hacı adaylarımıza Mevlam kısa bir süre zarfı içerisinde ibadetlerini gerçekleştirip kazasız belasız Bozüyük’e dönmeleri nasip olsun etsin. O kutsal topraklarda inşallah Kabede, Mescid-i Nebide, Medine’de, Mina’da, Arafat’ta inşallah dua etmek onlara nasip olur. Ülkemizin birliği ve beraberliği için muhakkak ki hepimizin duaya ihtiyacı var. O yüzden her hacı adayımıza amcalarımıza, yengelerimize şunu söylüyoruz ki bizler için dua edin. Çünkü bizler dua sayesinde ayakta durabiliyoruz. Bugün belki üzüntüyle gözyaşı döktüğümüz hacı amcalarımızı sevinç gözyaşlarıyla da karşılamak hem ailesine hem de bizlere nasip olsun. Şimdiden hac ibadetleri, yapmış oldukları duaları, kesecekleri kurbanları Allah kabul eylesin. Gidemeyenlere bizim gibi kardeşlerine, büyüklerine de nasip olsun diyorum Allah kabul etsin” dedi.
Yapılan programın ardından ilahiler ve dualar eşliğinde hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı.