Bilecik’in Osmaneli ilçesinde bulunan Atatürk Ortaokulu tarafından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi.
Birbirinden ilginç projelerin sergilendiği fuara çok sayıda davetli katıldı. Atatürk Ortaokulu, 65 öğrenci ve 15 rehber öğretmenin çalışmasıyla ortaya koydukları 30 projeyi okullarının salonunda sergilediler. TÜBİTAK destekli projede değişik alanlardaki çalışmaların sergilendiği fuarın açılışına, Osmaneli İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, İlçe Milli eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, Şube Müdürü İbrahim Halil Ulaş, çok sayıda kurum ve daire amiri ile öğrenci ve veliler katıldı.
Fuarın açılış töreninde konuşan Atatürk Ortaokulu Müdürü Arif Elmas, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının öğrencilere çok şey kattığını, proje sayesinde öğrencilerin birlik ve beraberlik içerisinde çalıştıklarını, kaynaştıklarını ifade ederek, “30 proje ile bu fuarı gerçekleştiriyoruz. Burada çok güzel çalışmalar elde edildi. Hem bu çalışmaları yapmak hem de sunmak, çocukların çok güzel bir halet-i ruhiye içerisine girmelerini sağlıyor. Bu da bizim için son derece önemli bir kazanım oldu” dedi.
Fuarın açılış kurdelesinin protokol üyeleri tarafından kesilmesinin ardından öğrenciler, programa katılan davetlilere projeleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Pek çok ilginç ve değişik çalışmaların sergilendiği fuar, Cuma gününe kadar devam edecek.