Türkiye genelinde yaşanan terör olayları nedeniyle Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Samsun İl Başkanlığı “Şehide Saygı, Teröre Lanet” yürüyüşü düzenledi.
Öğretmenevi önünde başlayan yürüyüş, sırasıyla İstiklal Caddesi, Lise Caddesi ve Gazi Caddesi’nin ardından Atatürk Anıtı’nda son buldu. Yürüyüş boyunca terörü lanetleyen Ülkü Ocakları üyelerine Samsun’daki bazı sendika üyeleri de destek verdi. Yürüyüşte İstiklal Caddesi üzerinde basın açıklamasını okuyan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Samsun İl Başkanı Hüseyin Kürşat Geze, “Geçtiğimiz günlerde PKK tarafından Dağlıca’da gerçekleştirilen kahpe saldırıda Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasına göre 16 kahraman askerimiz, bugünse Iğdır’da 14 polisimiz şehit olmuş ve onlarca askerimiz de yaralanmıştır. Yaşanan bu olay milletimizi çok büyük bir üzüntüye sevk etmiş, ciğerlerimizi sızlatmıştır” dedi.
Her yönüyle etkin bir terörle mücadele politikasının ortaya koyulmasının zaruri olduğunu ifade eden Geze, “Türk milletinin sabrını sınayanlar, gücünü test edenler mukadder yenilgileriyle muhakkak yüzleşecektir” diye konuştu.
Konuşmanın ardından yürüyüşe devam eden ülkücüler, Atatürk Anıtı önüne geldiler. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyan ülkücüler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.