Vezirhan Belediyesi, kalite yönetim sistemi, çevre yönetim sistemi ve iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi alanlarında uluslar arası yönetim standartlarından girdiği denetimlerde başarılı bulunarak, ISO 9001, ISO 14001 ve OHSAS 18001 belgelerini aldı.
Bölgede yönetim sistemlerini kuran, uygulayan ve vatandaşlarına bu sistemlerin şart koştuğu kalite standartlarında hizmet üreterek bölgede ilk belediye olan Vezirhan Belediyesi, kurumsallaşma yolunda en önemli adımlardan birini tamamladı. Dünya çapında en çok rağbet ve kabul gören sistem standardı olan ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi’ne ek olarak; çevre uygulamalarının inceleme altına alındığı ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve ülkede özellikle son yıllarda öne çıkan iş ve işçi sağlığı konusunun ana standardı OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarından de denetim gören Vezirhan Belediyesi, hizmet kalitesini, çevre duyarlılığını ve iş emniyetini tescillemiş oldu.
Hak kazanılan belgeleri Intercert Uluslararası Belgelendirme ve Danışmanlık Genel Müdür’ü Onur Yağmur Sarı’dan teslim alan Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş; “Belediye olarak vatandaşa en hızlı, en kolay ve en kaliteli hizmetleri sunmak, değişmez hedefimizdir. Hedefimizi gerçekleştirirken, çevreye ve iş emniyetine de son derece özen gösteriyoruz. Nitekim kurumsallaşma ve kalite odaklı hizmet anlayışı uzun soluklu bir yolculuktur ve özel sektör temsilcilerinden kamu kurumlarına kadar tüm organizasyonlar için geleceğe yapılan bir yatırımdır. Bu çerçevede kurumsal, şeffaf ve uluslar arası standartlara uygun bir sistemi bünyemizde kurmuş ve bunu belgelendirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.