Bitlis’in Tatvan ilçesindeki İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu (YİBO) tarafından resim sergisi açıldı.
Tatvan Yaşam AVM’deki serginin açılışı Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ve kurum amirleri tarafından yapıldı. Serginin hayırlı olmasını dileyerek açılış kurdelesini kesen Kaymakam Murat Erkan, ardından kurum amirleriyle birlikte sergiyi gezerek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Öğrenciler tarafından yapılan kara kalem, yağlı boya, sulu boya, pastel boya ve ebru gibi çalışmaları tek tek inceleyen Erkan, yapılan başarılı çalışmalardan ötürü öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.
Sergide öğrenciler tarafından yapılan ebru sanatına da ayrı bir ilgi gösteren Kaymakam Murat Erkan, ebru çalışmalarını yerinde izledi. Daha sonra öğrenciler tarafından yapılan el işi ürünleri de inceleyen Erkan, öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Sergi ile ilgili bilgi veren Tatvan İMKB YİBO Müdürü Nurettin Demir, serginin 6 ve 7 Haziran günleri olmak üzere iki gün devam edeceğini belirtti. Herkesi sergiyi gezmeye davet eden Okul Müdürü Nurettin Demir, “Açmış olduğumuz sergimizde yıl boyunca okulumuz öğrencileri tarafından bin bir emekle yapılan bir birinden güzel kalem, yağlı boya, sulu boya, pastel boya ve ebru gibi çalışmalar yer alıyor. Ayrıca sergimizde yine öğrencilerimiz tarafından yapılan bir birinden güzel birçok el işi ürünü de yer alıyor. Sergimiz Tatvan Yaşam AVM’de iki gün boyunca açık kalacak. Ben herkesi şimdiden sergimizi ve öğrencilerimizin yapmış olduğu başarılı çalışmaları görmeye davet ediyorum” diye konuştu.