Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık İstiklal İlkokulu 3. sınıf öğrencileri tarafından sahnelenen ‘Dünya Kurtarıcıları’ adlı oyun İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluştu.
3. ve 4. sınıfta öğrenim gören Sakarya İlkokulu, Abdulvahit Sağlam İlkokulu, Kıvanç Sarlıcalı İlkokulu, Nuri Zarplı İlkokulu ve Aliçetinkaya İlkokulu öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen gösterime ilgi yoğun oldu.
Yönetmenliğini Ayşegül Semra Paylan’ın yaptığı oyun, küresel ısınmanın etkileri, gereksiz enerji tüketimi, doğaya saygı konularında öğrencilerde duyarlılık oluşturmasını amaçladığı öğrenildi.
Öğrencilerin ilgiyle izlediği tiyatro oyunu 40’ar dakikalık 2 seans halinde gösterildi.
Gösterimde; okulun yoksul öğrencilerine ekonomik desteklerde bulunan Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği yönetimi de Başkan Fatma Cavlı’nın öncülüğünde hazır bulundu.
Miniklerin gösterimini izleyenler arasında; Ayvalık’ta tiyatro sanatına damgasını vuran Şeref Çetin ve Ayşe Tosunoğlu’nun da bulunması dikkatlerden kaçmadı.
Ayvalık İstiklal İlkokulu öğrencileri; daha önce de ‘Dünya Kurtarıcıları İşbaşında’ adlı boyama kitabı hazırlamış, Ayvalık genelinde öğrenim gören anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine dağıtımını gerçekleştirmesiyle dikkatleri üzerinde toplamıştı.
Aynı öğrenciler; kısa bir süre öncesinde ‘Her öğrencinin dikili bir ağacı olsun’ adını taşıyan etkinliği ise Küçükköy Gelinkayası mevkiinde Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içinde 120 fıstık fidanının dikimiyle gerçekleştirilmişti.