Romen Güreş İl Birinciliği şampiyonasına Ayvalık’tan katılan 11 yaşındaki Kemal Alganer, mindere çıktığı karşılaşmalarda rakiplerini yenerek Türkiye 2. si oldu.
Güreşlere Balıkesir merkez, Edremit, Kepsut, Sındırgı, Dursunbey, Gönen ve Susurluk güreş takımlarının katılırken, baştan sona heyecanlı geçen karşılaşmalarda her sporcu il birinciliği için mücadele etti.
Şampiyonaya serbest güreş 85 kilo kategorisinde katılan Alganer’in 27 ilin birincilerinin yarıştığı şampiyonaya kendi imkanlarıyla katıldığı öğrenilirken, 11 yaşındaki sporcunun bu büyük başarısı ilçede büyük bir memnuniyetle karşılandı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen şampiyonada Türkiye 2. si olmayı başaran Kemal Alganer, elde ettiği bu başarısıyla 9 Haziran’da Kastamonu’da yapılacak olan milli takım seçmelerine katılmaya hak kazandı.
Öte yandan genç sporcunun Türkiye genelinde yapılan Deve Güreşleri Organizasyonları televizyon ekranlarına yansıtan TV Programcısı Babası Bayram Ali Alganer ise hedefinin milli formayı giymek olan oğluna tam destek veriyor.
Kendi yaş ve sıkletinde Türkiye’nin en iyi güreşçilerinden biri olduğu belirtilen Kemal Alganer’in sponsor arayışında olduğu da gelen bilgiler arasında.