Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, düzenlediği bir öğle yemeğinde ilçede görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.
Liman Kardeşler Rertaurant da düzenlenen öğle yemeğinde; AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Kayaalp’in yanı sıra AK Parti Ayvalık İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Anıl Okyar, İlçe Teşkilatı Halkla İlişkiler Başkanı Fatih Kolçak, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hasan Kıtay ve Gençlik Kolları Teşkilatlanma Başkanı Murat Ustalı hazır bulundu.
Ayvalık’ın su, yol, kanalizasyon sorunlarının yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılması planlanan Gönül Yolu Köprüsü, Mega Projeler olarak nitelendirilen dev kanal projesi, Ankara’da yaptığı girişimlerle başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere ilgili bakanlıklar tarafından onaylanan proje ve yeni yatırımlarla ilgili konular hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Başkan Kayaalp’in toplantıdaki kendinden emin duruşu ve kararlılığı dikkatlerden kaçmadı.
“DENİZ DİBİ AKINTISI SARIMSAKLI’DAN EDREMİT KÖRFEZİ’NE DOĞRU AKMAKTADIR. BU YÜZDEN DE KUMUL ALANLAR KAYBOLMAYACAKTIR”
AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp yaptığı açıklamalarda, Ayvalık’ ile Cunda Adası’nı birbirine bağlayan Gönül Yolu’nda hazırlanan köprü yapımı projesinin planlama aşamasında olduğunu kaydetti.
Süreç içerisinde deniz içerisindeki derinlik ve akıntı yönleri tuzluluk kirlilik gibi çalışmaların yapıldığını vurgulayan Kayaalp, “Büyükşehir belediyemiz ile İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Kıyı Alanları Anabilim Dalı ve çevre mühendisi hocaları Ayvalık Körfezindeki iç deniz kirliliğinin giderilmesi ile ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Basında gördüğünüz projeler kesin ve nihai proje çalışmaları olmamakla beraber Ayvalık’ımızı dünya markası yapabilmek için planlanan fikir çalışmalarıdır. Süreç içerisinde Ayvalık ilçemizin tarihi doğal ve turistik değerlerine herkesten fazla önem gösterdiğimizi hatırlatmak isteriz. Şu ana kadar yapılmış çalışmalar neticesinde deniz dibinde derinlik ölçümleri yapılmış, İç Körfezin akıntı yönleri ve denizin sıcaklık, tuzluluk ve deniz altının yıllık yükseklik değişimleri çalışmaları tamamlanmıştır. Bu çalışmalar, doğru alanda doğru projeler yapılmasının altlığını oluşturmaktadır. Kamuoyunda yanlış bir bilgi de mevcuttur. Deniz dibindeki akıntı yönü Burhaniye’den Sarımsaklı’ya doğru değil, tam tersi yönündedir. Bu da Sarımsaklı plajındaki kumul alanlar kaybolacak tezini çürütmektedir. Keza Ulaştırma Bakanlığımızın 2023 hedefleri arasında Körfez Bölgesinde yat turizmi Master Plan’ı çerçevesinde yaklaşık bin 750 yat yanaşma kapasitesi öngörmektedir. Bunun sonucunda tüm körfezde tekelden kıyı alanları planlaması yapılmaktadır” dedi.
“KÖRFEZDE DAHA YAŞANABİLİR, DOĞA İLE DOST, ÇEVREYE ZARAR VERMEDEN, TURİZM BİLİNCİNİ VE MARKALAŞMAYI ARTTIRACAK PROJELER PLANLAMAYI SÜRDÜRÜYORUZ”
Ayvalık’ın iç denizinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BASKİ İşletmesi ile birlikte altyapı planlamasının yapılmakta olduğunu ifade eden AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, “Dolgu olarak yapılmış olan mevcut köprü doğayı fazlası ile tahrip etmekte ve iç Körfez’deki tüm su sirkülasyonunu kesmektedir. Bu bağlamda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte tüm körfezde daha yaşanabilir, doğa ile dost, çevreye zarar vermeden, turizm bilincini ve markalaşmayı arttıracak projeler planlamayı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
Ayvalık’ın en önemli sorunlarının iflas etme noktasına gelmiş durumdaki kanalizasyon sorunları olduğuna işaret eden Başkan Kayaalp, bu sorunlar dururken kendilerini Gönül Yolu Köprüsü yapmakla eleştirenlere de; “Gönül Yolu Köprüsü’nü Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ilçedeki dev kanalizasyon ve Altınova’dan ilçeye çekilecek olan yeni 560’lı ana su borusu gibi çalışmaları ise BASKİ yapacaktır. Bu yüzden de bizim hedefimiz hem Gönül Yolu Köprüsünü yapmak ve aynı anda da ilçemizin en büyük sorunları olarak gördüğümüz su, kanalizasyon ve yol sorunlarını da çözümleyebilmektir. Allah’a çok şükür ki buna da gücümüz vardır” diye konuştu.
“İLGİLİ BAKANLIKLARA YAPTIĞIMIZ GİRİŞİMLERLE İLÇEMİZE DEV YATIRIMLAR GETİRİYORUZ”
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti Hükümeti tarafından Ayvalık’a dev yatırımları getirebilmek için gece gündüz hummalı çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Hakan Kayaalp, “Bu kapsamda gerek ilçemizin alt yapı sorunlarını çözümlemek, gerekse de ilgili bakanlıklardan ilçemize gerekli yatırımların gelebilmesi için yoğun girişimler içerisindeyiz. Örneğin Milli Eğitim Bakanlığımıza yönelik yaptığımız girişimler sonucunda; Hüsnü Uğural Stadyumu’nun hemen yanında bulunan eski Sakarya İlköğretim Okulu’nun tek katlı ve 5 derslikli binasının yıkılarak, yerine 24 derslikli yepyeni bir okulun yapılabilmesine ait sunduğumuz proje Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Lale Adası’nda bulunan Kenan Pakmaya Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi okul idaresinin uzun zamandır talebi olan okulun batı bölgesinde bir iskele yapımı için başkentte yaptığımız temas ve ısrarlarımız da olumlu sonuç vermiştir. Bunların yanı sıra; Aliçetinkaya Mahallesi’ne dev bir futbol sahası ile Altınova’ya tam donanımlı birer Kapalı Spor Salonu yapılması yönünde Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile anlaşma sağlanmıştır. Aliçetinkaya ve Altınova Mahallerine inşa edilecek kapalı spor salonlarıyla ilçedeki daha fazla gencin sportif etkinliklere katılması ise gençlerimizin uyuşturucu ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasına önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.
“AYVALIK BELEDİYESİ İLE KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ”
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un öncülüğünde belediye hizmetlerinin ilçeye getirilmesini sağlamaya çalışırken; bir yandan da Ayvalık’taki eksiklik ve yatırım yapılması gereken konuları Ankara’daki ilgili bakanlıklara taşıyarak, AK Parti Hükümeti’nin yatırım kaynaklarını Ayvalık’a getirebilmenin yoğun mücadelesi içerisinde olduklarını vurgulayan Hakan Kayaalp, yaptıkları çalışmalar kapsamında Ayvalık Belediyesi ile de koordineli çalışmaya özen gösterdiklerinin altını çizdi.
“BAŞKAN GENÇER BEN DAHİL TÜM AYVALIK’IN BELEDİYE BAŞKANIDIR”
Ayvalık Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in kendisi de dahil Ayvalık’ın ve Ayvalıklıların Belediye Başkanı olduğunu belirten AK Parti İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, “Sayın Rahmi Gençer ve Ayvalık Belediyesi yetkilileriyle her an koordine halinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bizim oy kaygımız yoktur. Biz Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı olarak her şeyden önce Ayvalık’ımıza en güzel hizmetin gelmesi ve en önemli yatırımların yapılabilmesini sağlayabilmektir. Bu yüzden de kişilerle yada partilerle herhangi bir husumetimiz olamaz. Olmayacaktır da.” dedi.
“YETKİ KARMAŞASINI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Ayvalık Belediyesi arasında yol güzergahları konusunda bazı bölgelerde yetki karmaşasının olduğunu fark ettiğini belirten Hakan Kayaalp, mesela Çamlık Koyu ile Sarımsaklı arasında kalan yolun Ayvalık Belediyesi’nin mi; yoksa Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olup olmadığına ait elimizde mevcut bir veri şu an için yok. Bu bakımsızlık nedeniyle iyice bozulan bu yolun turizm sezonu öncesinde düzeltilmesi gerekiyor. Bu kapsamda da bu yola hangi belediyenin müdahale etmesi gerektiği ise henüz netlik kazanmamıştır. Biz Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı olarak bu konuda gerekli temasları yaparak, bu yolun bir an önce düzeltilmesinin öncüsü ve takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.
“AMACIMIZ AYVALIK’I DÜNYA MARKASI HALİNE GETİREBİLMEKTİR”
Her şeyden önce Ayvalık’ta yaşayan bir vatandaş olarak, AK Parti hükümetinden ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden Ayvalık için yatırımların Ayvalıklıların hakkı olduğunu kaydeden Başkan Kayaalp, Ayvalık’ın dünya markası bir kent haline gelebilmesi için de ellerinden gelen tüm çabayı sonuna kadar vereceklerinin altını çizdi.