Dünya Çiftçiler Günü, Ayvalık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçede tarımın yoğun yapıldığı Altınova Mahallesi’nde tarlada çalışan kadın çiftçilerle kutlandı.
Altınova’daki kutlama programına Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Aygün ile çalışanlar katıldı.
Tarlada çilek toplayan kadın çiftçilere Nazlı ve Aygün tarafından çiçek verildi, çeşitli ikramlarda bulunularak Dünya Çiftçiler Günü kutlandı.
Aygün, kadınların alın teri emeklerinin ve üretimlerinin önemli olduğunu söyledi. Üreten kadınların ve çiftçilerin her zaman yanında olacaklarını belirten Aygün, “Bugün olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da gıda en önemli stratejik ürünlerden biridir. Her geçen gün gıdaya ulaşım zorlaşmakta, üretim azalmaktadır. Buna karşılık dünya nüfusu artmaktadır. 100 milyonlarca insan açlık çekmekte, 1,5 milyara yakın insan da ihtiyacının üstünde beslenmektedir. Bu nedenle ülke olarak gıda üretimine önem vermeliyiz, üretimimizi artırmalıyız. Genç nesillerde tarımsal üretim bilinci oluşturmalı, gençleri ve toplumu tarımsal üretime özendirmeliyiz. Üretim yapan çiftçi kardeşimiz desteklenmeli, yaşam standartları artırılmalı, üreten çiftçilerimize gereken toplumsal destek sağlanmalı, çiftçilerimizin bin bir emekle ürettiği ürünler israf edilemeden tüketilmeli, çiftçilerimizin düzenli bir gelir elde etmelerine katkı sağlanmalıdır."diye konuştu.