Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, hayırsever bir işadamı tarafından yaptırılacak 200 yataklı kız öğrenci yurdunun protokolü, Vali Mustafa Yaman’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Ayvalık Sanayi Sitesi karşısında bulunan Kamyoncular Kooperatifi bünyesindeki kamyon garajının yanındaki hazineye ait 2 bin 980 metrekarelik arazi üzerinde yapılacak 5 katlı ve 200 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunun adının ise, ‘Doğuş Prina Kız Öğrenci Yurdu’ olacağı öğrenildi.
Bu kapsamda; Ayvalık Kaymakamlık binasının bahçesinde gerçekleşen protokol töreninde; Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Kız Yurdunu yaptıracak olan hayırsever işadamı Mesut Yavuz ve oğlu Serkan Yavuz hazır bulundu.
Ayvalık’ta okul yaptırmak için ilgili merciilere müracaat ettiği öğrenilen Doğuş Prina AŞ’nin sahibi Mesut Yavuz’a, okul yerine ilçenin en çok ihtiyacı olan Kız Öğrenci Yurdu yaptırması tavsiye edildiği öğrenildi.
Bu tavsiyeye uyan işadamı Yavuz’da, kendisine belirlenen hazineye ait arazi üzerinde 5 katlı ve 200 yataklı bir kız öğrenci yurdu yaptırmayı kabul etti.
Protokol imza töreninde konuşan Ayvalık’ın tanınmış işadamı Mesut Yavuz, 2019 yılı sonuna kadar öğrenci yurdunu ve çevre düzenlemesini tamamlayacaklarını belirterek, atılan imzaların Ayvalık için hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve hayırsever işadamı Mesut Yavuz ve kendisinin imzalarıyla gerçekleşen protokol imza töreninde konuşan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ise 2015 yılında Balıkesir genelinde merkezi hükümet tarafından 35 yeni yatırımın olacağını belirterek, “Tabiki bu yatırım programlarının dışında hayırsever vatandaşlarımızın vereceği katkılarla başka yatırımlar da hayata geçiriliyor. Bu durumda bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Ayvalıklı hayırsever işadamımız Sayın Mesut Yavuz ve oğlu Serkan Yavuz’a eğitime yaptıkları bu katkılar için şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.