Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; İstiklal İlkokulu öğrencileri Orman Haftası nedeniyle organize edilen ‘Her Öğrencinin Bir Dikili Ağacı’ olsun adı verilen etkinlikle ağaç ve orman sevgisini öğrenirken, dayanışma ruhuyla birbirlerine destek vererek hem eğlendiler, hem de unutamayacakları bir gün yaşadılar.
Etkinlik kapsamında tedarik ettikleri 120 fıstık çamı fidanını Orman İşletme Şefliği’nin belirlediği Küçükköy Mahallesi sınırları içindeki Gelinkaya mevkiindeki ormanlık alana öğretmenleriyle birlikte diken öğrencilerin hissettikleri heyecan ve mutluluk ise dikkatlerden kaçmadı.
Ayvalık İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Erkin Kamacı ve Ali Haydar Güler’in yanı sıra, Orman İşletme Şefi Osman Bayrak, İstiklal İlkokulu Müdürü Yusuf Turan, Müdür Yardımcısı Ahmet Afacan, okul öğretmenleri, Ayvalık Orman İşletme Şefliği personelinin de hazır bulunduğu ağaç dikme etkinliğinde; İstiklal İlkokulu’nun 110 öğrencisi hazır bulundu.
Etkinlikte; Edremit Orman Müdürlüğü Ayvalık İşletme Şefi Osman Bayrak, öğrencilere fidanın ne olduğunu, nasıl fidan dikileceğini ve çam fidanı dikerken dikkat edilmesi gereken konularda öğrencilere bilgiler verdi.
Bayrak; etkinlik sonunda İstiklal İlkokulu’nun duyarlı öğrencileriyle, öğretmenlerine de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.