Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin eğitim alanında bir ilk yaşandı.
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda gerçekleşen etkinlikle okul idaresi ve öğretmen kadrosu adeta yeni bir akımın öncülüğünü başlatarak, şimdiye kadar öğrencilerinin aldıkları başarılarla gururlanan velilere, kendi öğrencilerinin ellerinden ‘gurur belgesi’ almanın ayrıcalığını yaşattı.
Bu kapsamda; Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu yönetimi tertipledikleri, Gurur Çayı adını taşıyan etkinlikte öğretmenleri velilerle ve öğrencilerle buluşturdu.
Balıkesir’de ilk kez gerçekleştirilen etkinlikle hem okul-aile kaynaşmasını, hem de TEOG sınavı öncesi öğrencilere moral kazandırmayı amaçlayan okul idaresi, bu tür etkinliklerin süreceğinin de müjdesini vermeyi ihmal etmedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’in de katıldığı etkinlikte, 8. sınıfta okumakta olan ve ilçede gerçekleştirilen yarışmalarda, derslerde deneme sınavlarında ve 1. dönem yapılan TEOG sınavında üstün başarı elde eden öğrenciler ve bu öğrencilerin velilerinin de davetli olması dikkat çekti.
Meyve suyu ve kurabiye ikramının yapıldığı kokteyle tam kadro katılan öğretmenler, öğrenci velileriyle sohbet etme imkânı bulurken, etkinlikte konuşan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Mustafa Kurtuluş, başarının her zaman ödüllendirilmesi gerektiğini belirtti.
Öğrenci, veli ve okul arasındaki iletişimin tam olarak sağlanması ve bu mekanizmanın iyi bir şekilde çalıştırılması halinde başarının kendiliğinden geleceğini vurgulayan Kurtuluş, öğrencilerin başarısında büyük pay sahibi olan öğrenci velilerine teşekkür etmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlendiğini, bu tür çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti.
Etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ise, Balıkesir’de ilk kez düzenlenen bu güzel çalışmaya katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “TEOG sınavı ile ilgili Ayvalık İlçesi’nde tatlı bir rekabet yaşanıyor. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’muzun da bu tatlı rekabette hak ettiği yere geleceğine inanıyorum” diyerek, öğrencilerin bu günlere ulaşmasında emeği geçen öğretmenlere teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.
Konuşmaların ardından öğrencilerin velileri tek tek sahneye davet edilerek, okul idaresi tarafından hazırlanan gurur belgeleri takdim edildi.
Belgeleri alan velilerin beklemedikleri sürpriz nedeniyle yaşadıkları şaşkınlık yüzlerinden belli olurken, veliler; öğrencilerinin başarılarından dolayı daha önce böyle ödüllendirilmediklerini bu etkinliğin diğer eğitim kurumlarına da örnek olmasını ve gelenekselleşmesini temenni etmeleri de dikkat çekti.
Neşeli bir havada gerçekleşen etkinlikten memnun ayrılan öğrenci velileri, okul idaresine ve öğretmenlere de teşekkür etti.