Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, İlçe Seçim Kurulu tarafından 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesi sandık görevlilerine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.
Ayvalık Belediyesi’ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme seminerinde İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Kemal Özkan’ın açılış konuşmasını yapmasının ardından, Eğitmen Necati Saray tarafından sandık görevlilerine seçimde uyulması gereken kurallar ve yapılması gereken iş ve işlemler anlatıldı.
Slayt gösterimi yardımıyla gerçekleştirdiğMi sunumunda; sandık başında neler yapılacağı, kimlerin oy kullanabileceği, hangi oyların geçerli sayılıp sayılmadığı gibi konularda İsmet İnönü Kültür Merkezini dolduran yüzlerce sandık görevlisine brifing veren Necati Saray, sandık görevlilerinin oy kullanma işlemi ve sonrasında en ufak bir şaibeye mahal vermemesi için de son derece titiz davranmaları gerektiğinin altını çizdi.
Oy kullanma işlemi sırasında engelliler başta olmak üzere, yaşlı ve okuma-yazma bilmeyen seçmenlere yönelik gösterilecek kolaylıklar konusunda da bilgiler veren Saray, olası aksaklıklar karşısında yada herhangi olumsuz bir durum yaşanması halinde kolluk kuvvetleriyle irtibata geçilmesi gerektiğini kaydetti.
Yapılacak seçimlerde görev alacak olan tüm sandık başkanlarına başarı dileğinde bulunan Necati Saray, seçimin sorunsuz geçmesi temennisinde bulundu.
Seçimlere yönelik dikkat edilmesi gereken hususların anlatıldığı video gösteriminin ardından, düzenlenen bilgilendirme seminer; eğitmen Necati Saray’ın katılımcıların öğrenmek istediği konulara yönelik sordukları soruları yanıtlamasıyla sona erdi.