Balıkesir’de iş dünyası 7 Haziran genel seçim sonuçlarını değerlendirdi.
Balıkesir’de 7 Haziran Genel seçimleri iş dünyası seçimden sonra ortaya çıkan tabloyu değerlendirdi.
Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, seçim sonuçlarının ülke için hayırlı olmasını dileyerek, "İnşallah sonuç ülke için iyi olur. Umarım istikrar olur da bir an önce Türkiye toplanır. Zaman çabuk geçiyor. Kan kaybetmemek lazım. Koalisyon hükümetleri zamanında büyüme ve yatırımlar her zaman durur. Tek parti iktidarları gibi olmuyor. Ama hayırlısı, millet böyle takdir etti. Sonucu hep birlikte göreceğiz" dedi.
Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Abdullah Bekki’de Balıkesir’in yeni seçilen vekillerini kutlayarak, "Balıkesir için, ülkemiz için hayırlı olsun. Umarım önümüzdeki süreçte Balıkesir’imize faydalı işler olur ve vekillerimiz daha başarılı işler yapar" dedi.
7 Haziran pazar günü yapılan genel seçimler sonrası ortada bir bilinmezlik olduğunu belirten Bekki, "Seçim sonuçlarına iş dünyası olarak baktığımız zaman bir sıkıntı var. Bu da ekonomiyi olumsuz etkiliyor. Tabii ki biz sonuçta iş adamıyız, sanayiciyiz. Bizim için bunlar çok önemli. Bu anlamda biraz endişeliyiz. Çünkü bizim ülkemizde siyaset ekonomiyi etkiliyor. Bu da bizi üzüyor. Şu an ülkemiz de halkın borç oranı çok fazla. Umarım en kısa sürede herkesin mutlu olacağı, memnun olacağı bir hükümete en kısa sürede kavuşuruz. O zaman önümüzü görür ve işimize bakarız" dedi.
Özellikle iş dünyası olarak şu an en çok konuşulan konunun siyaset olduğunu söyleyen Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Abdullah Bekki, "Biz şu an da iş konuşamıyoruz. İstanbul’daki işadamları, İzmir’deki işadamları ile telefonla konuştuğumuz süre içerisinde önce siyaset konuşuluyor. AK Parti’nin tek başına hükümet oluşturamaması, diğer partilerle nasıl bir koalisyon olur, olmaz bunlar konuşuluyor. Bunlar da konuşulacak ama umarım kısa sürede hükümet oluşur ve herkes rahat eder, sanayici rahat eder. Biz de işimize bakarız" dedi.
Balıkesir İş Kadınları Derneği Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu ise demokratik bir seçim olduğunu belirterek, "Seçim sonucu bütün partilerin sorumluluklarını bilerek sağ duyulu davranması ve Türkiye’nin güzel günlere gelmesi için çalışması lazım. İş dünyasında da şu an herkeste bir beklenti var. Bir geçiş dönemi yaşıyoruz. İnşallah herkes sağ duyulu davranıp üzerine düşen görevi yapar ve ortaya iyi sonuç çıkar" şeklinde konuştu.
Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler de seçim sonuçlarını ekonomik açıdan baktıklarını belirterek, "Ekonomik istikrarın sürmesi, iş adamları için birinci mesele Türkiye’de. Çünkü mevcut kazanımların kaybedilmesini istemeyiz. O açıdan özellikle Balıkesir’den seçilen Milletvekillerimizi tebrik ediyor, istihdam ve sanayi konusunda çalışmalarını bekliyoruz" dedi.
Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik ise 7 Haziran genel seçimleri sonucunda bazı partiler de değişikliğe gidildiğini belirterek, "Halkımızın teveccühü bu yönde oldu ve güzel de oldu. Siyasetçiler egolarını yenip de birlikte Türkiye için bir şeyler yapmaya çalışırsa güzel günler bizi bekliyoruz. Özellikle iktidar partisi ve ana muhalefet partisi birleşerek güzel bir ortaklık yapabilirse Türkiye olarak uçarız. İnşallah siyaset bu iradeyi gösterir. Umarım demokratik bir Türkiye olur. Ben umutsuz değilim. Türkiye çok büyük. Türkiye bütün dinamikleriyle her zaman bir çözüm yolu bulmuştur" dedi.