Balıkesir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu tanıtım programı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Balıkesir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu tanıtım programına Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, İlçe Kaymakam ve belediye başkanları, İl protokol üyeleri, milletvekili adayları ve çok sayıda davetli katıldı. Balıkesir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Tahir Çetin yaptığı açılış konuşmasında öğretmen evinin toplam 5 bin 781 metrekare alan üzerinde olduğunu hatırlatarak "Bugüne kadar hizmet veren binamız ihtiyaç duyulan pek çok alanda yetersiz kalmaktaydı. Bu ihtiyaçlardan yola çıkarak kapsamlı mimari ile tasarlanan son teknoloji yeniliklerini içinde barındıran ve Balıkesir’den izler bulacağınız hizmet binamız ile ilimiz yeni bir öğretmenevi kazanmış durumdadır. Toplam inşaat alanı 7 bin 974metrekaredir. Binamız 4 bloktan oluşmaktadır. 175 yata kapasitesine ulaşabilen 64 otel odası, en büyüğü 600 kişi kapasiteli olmak üzere 4 adet çok amaçlı salon, lobi, resepsiyon, ana mutfak, mescitler, abdest alma yerleri, fitness salonu, aletli jimnastik salonu, dinlenme salonu, restaurant, idare odaları, VİP salonu, kafeterya, internet odası, kuaför salonları ile açık ve kapalı alan kullanımlı teras kafeterya bulunmaktadır"dedi.
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz yaptığı konuşmada "Önemli bir moral ve sosyal ihtiyaca karşılık gelen öğretmenevleri, öğretmenlere verilen değerin simgesel şahitleridir. Balıkesir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulumuz, zengin yatak kapasitesinin yanında toplantı salonu, düğün salonları ve sosyal alanlarıyla Balıkesir ve halkımızın öğretmenlerimizin eğitsel ve sosyal faaliyetleri ile kısa süre içinde Balıkesir’e önemli katkı sağlayacaktır"şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur ise "Balıkesir öğretmenevi Balıkesirimize eğitim camiamıza öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olsun. Bir ihtiyacı karşılıyor. Balıkesir bugün hareketli bir gün geçiriyor. Sabahtan hayvan barınağının temelini attık, daha sonra Susurluk Buzağlık Köprüsünü temelini attık. Merkezde ise Karesi ve Altıeylül ilçelerimizin haşere ve sineklerle mücadelesiyle ilgili yapmış olduğu örnek çalışmaları takip ettik. Şimdide Öğretmen evinin açılış tanıtımında birlikteyiz. Buradan da KÜÇÜKSAN’ın kongresine gideceğiz, oradanda Balıkesir’de yapılacak olacak yeni Emniyet Müdürlüğü Kavşağı, Basri Otel Kavşağı, Altıeylül Kavşaklarının temel atma törenlerini yapacağız. Daha sonra Çocuk Köyünün temel atması var. Yapılan bu hizmetlerin hepsi Balıkesirmize hayırlı uğurlu olsun, bunların hepsi insanımız için Balıkesir için" dedi.
Balıkesir Valisi Mustafa Yaman eğitim camiasındaki yatırımların hükümetin istikrarlı yönetiminden kaynaklandığına dikkat çekerek " Sadece eğitim sektörüne değil ulaşım, sağlık sektörüne, spor alanındaki çalışmalara ve en önemlisi de demokrasi ve insan haklarına olan katkısını hepimiz biliyoruz. Bu Balıkesir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nun hayırlı olmasını diliyorum, hemde hükümetimize sayın Başbakanımıza , Bakanlarımıza katkısı olan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum"şeklinde konuştu.
Tanıtım toplantısı Kadriye Kemal Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi ile sona erdi.