Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "İmkan Bizden Oynamak Sizden" Mahalle Ligi Turnuva toplantısı 20 ilçenin tertip komitelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin “İmkân Bizden Oynamak Sizden” sloganıyla bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Mahalle Ligi Futbol Turnuvasına 10 bin gencin katılması bekleniyor. Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan organizasyonun çeşitli kurumların desteğiyle gerçekleştirileceğini belirterek "Bu organizasyonda hedefimiz gençliğimiz, çünkü gençlik geleceğimiz demek. Gençler mahalle aralarında okul bahçelerinde zaten bu organizasyonları kendi aralarında oluşturdukları arkadaş guruplarıyla sürekli yapıyorlar. Biraz daha büyüklerin bu gençlere sahip çıkabilmesi adına bu organizasyonu Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlendi. Bu organizasyonda yaklaşık 10 bin genç hedef alınıyor. Bunların içinde geleceğin spor adamları, sporcuları mutlaka çıkacaktır. Çünkü çok değerli kabiliyetler bu müsabakalarda ortaya çıkacaktır. Ümit ediyorum spor camiasına büyük katkı vereceklerdir bu gençlerimiz. Spor herkesin ortak olarak kullandığı bir yapı. Organizasyon da zorluklar olacaktır ama el birliği ile katkı sağlayan kurumlar olarak üstesinden geleceğiz diye düşünüyorum"dedi.
Hazırlanan tanıtım filminin ardından Karesi Belediyesi Spor Müdürü Yahya Akduman yaptığı açıklamada "Turnuvanın duyurusunu okullar kapanmadan yapmak istedik yaz boyunca şekillenir ve okulların açılmasıyla birlikte hazır hale gelir. Hazırladığımız afişimiz özellikle kayıt tarihini 31 Ağustos - 2 Ekim olarak düşünelim dedik. 17 Ekimde turnuvamız başlayacak, 1 aylık sürenin bize yeteceğini düşünüyoruz ama bu süreden önce ekibin hazırlanması adına bu afişleri gerekli tüm yerlere ulaştırma istiyoruz. Gerekli tüm evrakları içeren bir dosya hazırlayıp turnuvaya katılanlara vereceğiz. Aynı zamanda sporcu bilgi formu adı altında bir form hazırladık. Amacımız bu sayede hem sporcunun hakkında bilgi almak. Birde Karesi’ye ait bir logo oluşturmak istedik Koca saatimizin de içinde bulunduğu ve üzerinde 2015 Karesi yazan bir logo oluşturduk, insanlarda bir algı oluşturabilmek için" şeklinde konuştu.