Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yeni uygulamaya konulan ücretsiz internet hizmetinin tanıtımını yaptı. Başkan Uğur ücretsiz internet hizmetinin Şehitler Parkı, Atatürk Parkı, Engelsiz Yaşam Parkı ve Toplu Taşıma Merkezi’nde başlatıldığını çok yakında Balıkesir’in diğer bölgelerinde de yaygınlaştırılacağını ifade etti.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yeni uygulamaya konulan ücretsiz internet hizmetinin tanıtımını nedeniyle düzenlediği basın toplantısında Büyükşehir Belediyesi olarak bir yılı tamamladıklarını ifade ederek " Bu süre içinde yapılanmamızı tamamladık.Büyükşehrin üzerine yüklenmiş olduğu görevler farklı. BASKi kuruldu ve yapılanmasını tamamladı. Balıkesir’in genelinde 18 bin km alanda hızlı bir şekilde İstanbul’un 3 katı genişliğinde bir alanda çalışmalara başladık. Bunların çalışmalarının sonuçlarını da almaya başladık. 19 Mayıs Haftası çok hareketli bir hafta oldu. 19 Mayıs günü Dursunbey’deydik. Dursunbey’de Atık Su Arıtma Tesisimizin açılışını yaptık. 16 Milyon TL harcanarak yapılan tesis 25 bin nüfusa ihtiyacını karşılayan bir tesis oldu. Dursunbey’in içme suyu, yağmur suyu yatırımının temelini attık. Yeni açılan Dursunbey Devlet Hastanemizi ziyaret ettik. Bu arada havaların ısınması ile asfalt çalışmalarımız başladı. Dursunbey-Simav yolu hakikatten kötü bir yol, büyükşehir olarak üstlendik ve asfalt çalışmalarına başladık. O asfalt çalışmaları da orada yaşayan kırsal mahalle sakinlerimiz çok memnun. 20 Mayıs’ta Erdek’teydik. Erdek’te kanalizasyon, su , içme suyu sorunları var. BASKİ, bunlarla ilgili projeleri yapıyor ve bir taraftan da inşaat ihalesine başlıyoruz. Sahillerimiz Erdek’te perişan. Kum temizleme araçları ile temizliyoruz. Orada vatandaşımız sahilleri kullanırken, duş yok, kanalizasyon bağlantısı yok, bunların projelerini yapıyoruz. Milli Emlak tarafından sahiller büyükşehre yeni geçmiş oldu.Aynı şekilde Kapıdağ yarımadasının yolları da çok kötü. Oraları da karayolu ağlarına dahil ettirdik. Bunları nasıl yapıyoruz? Yerel yönetimin merkezi hükümetle arası iyi ise bunlar oluyor. Ulaştırma Bakanlığı ile görüştük. Dün Marmara Adası’nda, Avşa Adası’nda idik. Kanalizasyon çalışması, Avşa’da parkların açılışını gerçekleştirdik. Marmara Adası’nda deniz ulaşımı için bir yolcu salonuna ihtiyaç vardı onun temelini attık. İnsanlar Balıkesir’e gelmek için 4 saat yolculuk yapıyor. İnsanlar yolcu salonunda beklesin, ihtiyaçlarını karşılasın diye temel attık 3-4 ay içinde tamamlanacak. Marmara Adası’nın atık su arıtma tesisi yok, kanalizasyon ve atık su tesisi temelini attık. Marmara Adası, ulaşılması zor bir yer. Diyaliz hastası bana bir dilekçe verdi. 3 saat bir gemi ile karaya ulaşabiliyoruz. Gidip gelmemiz 11 saat diyorlar. Bizde bu arada, ulaşım ile ilgili Marmara Adası’nı mahrumiyet bölgesi olmaktan nasıl çıkartırız diye düşündük. Narlı ile Topağaç arasında deniz taksi kuracağız. 6 mil 12 dakika sürüyor. Marmara Adası ile en yakın karayı 12 dakikaya indireceğiz. Marmara Adası’nda bir hasta 12 dakikada Narlı’ya ulaşacak. Toplam 40 dakika içinde hastaneye ulaşabilecek. Marmara Adası’nı mahrumiyet bölgesi olmaktan çıkartıyoruz. Marmara Adası cennet gibi bir yer. Ne öğretmen, ne kaymakam, orada yaşamak istemiyor. 12 dakikaya indirince bu sıkıntılar ortadan kalkacak"dedi.
Yaptıkları bir çok çalışmanın meyvesini vermeye başladığını belirten Başkan Uğur " Emniyet kavşağı ihalesi, Basri Otel kavşağı ihalesi neticelendi. Biz emniyet kavşağından adliye sarayına kadar tüm sinyalleri kaldıracağız. Kırmızı yok, transit geçecek. İhalesi oldu. Çay Deresi’nin de ihalesi oldu. Biz 27 Mayıs Çarşamba Günü çocuk köyümüzün temel atması, hayvan barınağımızın temeli, emniyet ve Basri Otel kavşağının temel atışını, büyükşehir bu. Buzağlık Köprüsü Susurluk’ta 15 köyün istifade ettiği 280 metre uzunluğunda bir köprü. Özel İdare bunu yapamıyor. Bizim kırsalda ayırdığımız bütçe 100 milyon TL. Bu bütçeden Buzağlık Köprüsü’ne 3,5 milyonu ayırabiliyoruz. Balıkesir 900 mahallesi olan bir il. 5 bin kilometre kırsalda yolumuz var. 25 yıldır bu 5 bin kilometrelik yol bitirilemedi. O bütçe ve imkanlarla yapılamıyordu. Şimdi inşallah biz Büyükşehir2in imkanlarıyla bu 5 bin km’lik yolu hepsini asfalt olacak şekilde yapacağız. Bu yıl bin 100 km yolu planladık. Bu yolları yeni alınan araçlarla bir yandan fen işleri bir yandan da ihaleyi alan firma hızlı bir şekilde yapacak"şeklinde konuştu.
Geçtiğimiz hafta içerisinde Özel İdare iş hanının satışını da gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Uğur "Bundan 4 yıl önce Özel İdare satmak için çok uğraşmıştı müşteri bile bulamadı. Balıkesir’in Büyükşehir olmasıyla birlikte arsalar, gayrimenkuller değerlendi. Biz Balıkesir’i hem yurt içinde hemde yurt dışında tanıtıyoruz. Böylelikle Balıkesir değerlendi. Bizde bu iş hanını hiç bir gelir getirmeyen, geliri kadar masrafı olan yeri sattık. Orayı 20 milyon lira ile değerlendiriyoruz, bu para tabiki Balıkesirlilerin hizmetine sunulacak. İnşallah önümüzdeki hafta bir çok yerin temelini atıyoruz. Balıkesir en kısa zamanda Türkiye’nin de dünyanın da parlayan yıldızı olacak. Sade ve merkez değil Ege’miz de Marmara’mız da, sahillerimizde, termal tesislerimizde yaptığımız çalışmalar devam ediyor diğer taraftan da yatırımcılar her gün bizi arıyor. Balıkesir’in merkezine 5 yıldızlı otel kazandırmak istiyoruz. Orası içinde Hilton, Sheraton, Dedeman geliyor. KİPA’nın yanındaki arazinin çok yakında ihalesine çıkıyoruz, orasını da en iyi şekilde değerlendireceğiz"dedi.
Başkan Uğur sorulan bir soru üzerine yanlış spekülasyonlar yapıldığının altını çizerek " Önemli olan bu paranın belediyenin kasasına girmesi. Balıkesir’e 5 yıldızlı bir otel yapılması. Kaçak AVM, kaçak otel. Bu AVM ve otel’in tapusu Büyükşehir’de. İnşaat ruhsatını Büyükşehir veriyor, işletme ruhsatını Büyükşehir’in çevre dairesi veriyor, hepsi var hepsi yasal. Neden spekülasyon yapılıyor.Biz AK Parti iktidarı ile halkı alevi, Sünni Kürt, Türk Arnavut, Roman şunu bunu kaldırdık. İnsanları böyle sınıflandırmayalım, bölücülük yapmayız. Önemli olan insanlarımızın huzur içinde güven içinde hep birlikte barış içinde yaşamaları. Biz peşin hükümlerle, ön yargılarla hareket etmiyoruz. Ön yargıyla hareket edenler bölücülük yapıyor. Biz istiyoruz ki Balıkesirlilere hizmet edelim, Ak Parti bunun için var. Birileri geliyor Atatürkçülüğü istismar ediyor, Atatürkçülüğü kalkan olarak kullanıyor, ama yat yat uyu. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ne? Muasır medeniyetler seviyesine Türkiye’yi çıkartmak. Bizim hükümet ve belediye olarak milletvekillerimizle beraber hepimizin amacı bu muasır medeniyet seviyesini nasıl yakalarız. Modern bir hastane ile, üniversite, tıp fakültesi, ile yakalarız. Balıkesir’de ki insanımıza trafik zulmü yaşatmadan, güzel kavşaklar yaparak, çocuklarımızın eğleneceği modern bir lunapark yaparak. Biz ön yargılı değiliz, insanların hepsine eşit bakıyor ve yaklaşıyoruz. Hiç kimseyi sınıflandırıp şu bu demiyoruz. İstiyoruz ki insanlarımız huzur güven içinde inancına göre yaşasın. Kimsenin yemesine, içmesine, giyimine, kuşamına sosyal hayatına karışmadan yaşasın. Bu bir düzen bunu bizde hükümetimizde gerçekleştirmeye uğraşıyoruz"şeklinde konuştu.
Belediyecilikteki güçlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldıklarının altını çizen Başkan Uğur "Tabiki Belediyecilikte gücümüzü kimden alıyoruz, Ustamız Recep Tayyip Erdoğan. İstanbul’u aldı ne hale getirdi, bütün Türkiye kendisini taktir etti, parti kurdu hükümet oldu ve bakın 12 yıldır yapılan icraatlar. Milletimiz onu muhtar bile seçilemezsin diyen adamı Cumhurbaşkanı yaptı. Biz milletle beraber yürüyoruz, milletin içindeyiz. Rekreasyon alanı yapıyoruz birileri geliyor ağaç kesiyor diyor. İmza topladık ağaçları kesiyorsunuz. Biz nasıl kesiyoruz. Kestiğimiz ağaçların raporu var diyor ki bu ağaçlar kurumuş. İnşaat molozları üzerine dikilen hepsi kurumaya yüz tutmuş ağaçlar. Kuruyanları kesiyoruz. 2150 metre Çay Deresi Projesi yapıyoruz. İçinden pırıl pırıl su akacak. İçine balık yumurtaları atacağız insanlar Çay Deresi’nde balık tutacak, tekneyle dolaşacak, etrafında restoranı, yürüyüş alanları, yeşil alanları olacak”dedi.