Karesi Belediyesi’nin düzenlediği ve Türkiye’nin çok sayıda ilinden, profesyonel fotoğrafçıların başvurduğu "Balıkesir’in en güzel Karesi" 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Düzenlenen sergi ve ödül töreninde yarışmada derece alan ve sergilenmeye layık görülen fotoğraflar, Balıkesirlilerin beğenisine sunuldu.
Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen, Karesi İlçesi’nin tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, kültürel ve insani değerleri, birey ve toplum yaşamından kesitleri konu alan "Balıkesir’in en güzel Karesi" 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın sergi ve ödül töreni, geçtiğimiz gün Karesi Bedesten Alanı’nda gerçekleştirildi. Dereceye giren fotoğrafların sergilenerek, fotoğraf sahiplerine ödüllerinin dağıtıldığı programın açılışına Karesi Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Hocaoğlu, Mürsel Sabancı ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Bahar Özmen katıldı. 460 kişinin başvurduğu ve 1674 fotoğraf arasından seçilen ve sergilenmeye layık görülen fotoğraflar, Balıkesirlilerin de büyük beğenisini kazandı.
Trabzon, Mersin, Giresun, Ankara, Kocaeli, İstanbul, Sakarya gibi bir çok ilden profesyonel fotoğrafçıların başvurduğu yarışma; Karesi İlçesi’nin potansiyelini ulusal ve uluslararası platformlarda duyurmayı ve tanıtmayı hedefliyor. Karesi İlçesi’nin görsel arşivini de oluşturacak olan fotoğraf yarışması sayesinde Karesi, profesyonel fotoğrafçılar tarafından en kaliteli makine ve en iyi gözlerle tanıtılacak.
Balıkesir’in en güzel Karesi ödüllerini kazananlar şöyle; "Güner Kaya, Mehmet Fatih Yaldız, Erkan Baldan
Mansiyon ödüllerini kazananlar: Ali Altın, Murat İbranoğlu, Serkan Çolak