23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülke genelinde olduğu gibi Balıkesir’in Bandırma ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kutlama programı, sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenkler bırakılırken, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Program, Marmara İlkokulu’nun bahçesinde devam etti. Okul bahçesindeki kutlumu programına, Kaymakam Vekili Mehmet Naim Akgün, Garnizon Komutanı Hv. Pilot Tuğgeneral Suat Murat Semiz, Belediye Başkanı Dursun Mirza, ilçede görevli daire müdür ve amirleri, askeri erkan, polis ve jandarma yetkilileri, bazı dernek, oda ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, muhtarlar, eğitimciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, okul Müdürü Ali Altan Erkan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Pircioğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı. İlçedeki okullar arasında gerçekleştirilen 23 Nisan konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, protokol mensupları tarafından plaket ve ödülleri verildi. Daha sonra, öğrencilerden oluşan hak oyunları ekipleri, müzik eşliğinde folklor gösterileri sundu. Gösteriler, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Sahil Güvenlik Botları da, eski iskeleye getirilerek vatandaşların ziyaretine sunuldu.