Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun 5-6 ve 7. sınıflarında öğretim gören 7 öğrencinin, çakıl taşlarını da kullanarak yaptıkları resimlerin bulunduğu “Harçlığımızı taştan çıkarıyoruz” isimli sergiyi gezdi.
Deniz kenarlarından topladıkları taşları akrilik boya ile renklendirdikten sonra doğa tarafından aşınmış tahtalar kullanarak kendi iç dünyalarındaki somut ve soyut kavramlarla birleştirip ortaya çıkardıkları kompozisyonlarla birbirinden ilginç tablolar yaratan öğrencilerin yaptıkları çalışmaların yer aldığı eski Kız Meslek Lisesi’ndeki sergiyi gezen başkan Gençer, öğrencileri tebrik etti.
Öğrencilerin yaptıkları eserleri çok beğendiğini ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Görsel Sanatlar Öğretmeni Gamze Ekin’i böyle bir çalışmaya imza attığı için tebrik ederek şunları söyledi;
“Öğrencilerimiz çok ilginç bir çalışmaya imza atmışlar. Doğadaki çakıl taşlarını adeta birer sanat eserine dönüştürmüşler. Bu eserleri çok beğendim. Öğrenci ve bu çalışmaların ortaya çıkmasında büyük payı olan öğretmenlerini kutluyorum” dedi.