Ayvalık Belediye’sinin katkıları ile “2015 Ayvalık-Cunda Uluslararası Workshop” Etkinliği 25 Nisan 2015-4 Mayıs 2015 tarihleri arasında ilçede gerçekleştiriliyor. Başkan Gençer, “Sanatçılarımız izin verirse ortaya çıkan eserleri kentin değişik yerlerinde sergilemek isteriz” dedi
Geçen sene Luksemburg - Mamer’de gerçekleşen T.C. Luksemburg Türk Büyükelçiliği ve Mamer Belediyesinin katkıları ile gerçekleşen ilk atölye çalışmalarının ikincisi Ayvalık Belediyesi’nin katkılarıyla bu sene Ayvalık’ta yapılıyor.
Bu sene de devamı niteliğinde ve gelenekselleşmesi düşünülen bu sanat etkinliği, bir tarih, kültür ve sanat merkezi olarak önemli bir yeri olan Ayvalık’ta gerçekleşiyor.
Atölyeyi belediye meclis üyeleri ile birlikte ziyaret eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bu etkinliği yapmak için Ayvalık’ı seçtikleri için teşekkür ederek, “Workshop Atölye çalışmalarını 2016’da da Ayvalık’ta yapalım. Ayvalık Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız. Bu nedenle destek vermeye hazırız. Çalışma sonucu ortaya çıkan eserleri şehrimizde sergilemek isteriz” dedi.
Uluslararası platforma taşınan sanat etkinliği 25.Nisan 2015 - 04.Mayıs.2015 tarihleri arasında Ayvalık Belediye’sinin katkıları ile “2015 Ayvalık - Cunda Uluslararası Workshop Etkinliği” adı altında gerçekleştiriliyor. Etkinlikte ilk olarak Ayvalık Belediyesine ait eski Kırlangıç fabrikasında oluşturulan atölye de 7’si yabancı, 17’si Türk olmak üzere toplam 24 sanatçının eserlerini yapmasıyla başladı.
Yapılan açıklamada, “Değişik ülkelerden, farklı sanat disiplinlerindeki sanatçıların katılımıyla Doğu ve Batı kültürünün bir sentezi olarak " Farklı olduğumuz kadar benzeriz" düşüncesinden yola çıkarak aynı atölyede, karşılıklı sanat görüşlerini aktararak birlikte çalışmalarının katacağı zenginlikle ortaya çıkacak olan eserler bir hafta süren Workshop neticesinde sergilenecektir. Dünyanın birçok yerinde ilişkilerin iç içe yaşanması sebebiyle, kültürlerin de bir birinin içine geçmesi insanları birbirine yakınlaştırmaktadır. Bunun yanında, farklı coğrafyaların, farklı inançların zaman zaman kutuplaşmalara yol açtığı da bir gerçektir. İnsanları birbirine yakınlaştıran, milliyet, ırk ve din gözetmeyen tek şeyin sanat olduğunu söyleyebiliriz” ifadeleri kullanıldı.