Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, hizmette geçen bir yıllık süreyi değerlendirdi. Başkan Kafaoğlu, tüm hizmetlerin insan odaklı olduğunu ve tüm projelerin merkezine insanların mutluluğunu koyduklarını söyledi.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir ve ilçelerinde görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek hizmette bir yılını değerlendirdi. Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda sunum eşliğinde konuşan Başkan Kafaoğlu, tüm projelerin merkezinde insanların mutluluğu olduğunu kaydetti. Zekai Kafaoğlu, "30 Mart seçimlerinin ardından 4 Nisan’da görevimize başladık. 4 Nisan 2015 tarihinde de hizmette bir yılımızı geride bıraktık. Hangi projeler bitti, hangi projeler ihale aşamasında bu konularda bilgi vereceğim. Altıeylül Belediyesi olarak göreve geldiğimiz tarihten itibaren projelerin merkezine insanların mutluluğunu koyduk. Yapılan proje sonunda insanlar mutlu olmuyorsa o projenin bir değeri yoktur. Bu nedenle de logomuzu dahi belirlerken vatandaşlarımıza sorarak katılımcı belediyecilik gerçekleştirdik" dedi.
2014-2019 Altıeylül Stratejik Planında kurumsal, kentsel, kırsal ve toplumsal gelişimi hedeflediklerini söyleyen Başkan Kafaoğlu, 1 yılda beyaz masa ve çağrı merkezine 14 bin 92 adet başvurunun olduğunu söyledi. Kafaoğlu, "Toplamda belediyemize ait 53 araç bulunuyor. Ayrıca temizlik işlerinde 32 aracımız mevcut. Bir yılda 19 bin 300 ton evsel atık toplayarak bertaraf ettik. Tabi bunlar sadece il merkezinde bulunan mahalleler değil, kırsal mahallelerimiz de buna dahildir. Ayrıca, hava koşulları elverdiğince merkezde ve kırsal mahallelerde yol yapım çalışmalarında bulundu. Bir yılda 180 bin metre yol yapıldı. Ayrıca bildiğiniz gibi, oldukça zorlu bir kış mevsimi yaşadık. Uzun yıllardır Balıkesir’e bu kadar kar yağmamıştı. Karla mücadele kapsamında 350 bin TL ek bir masrafımız oldu. 81 Mahallede tüm ekipmanlarımızla karla mücadelede aktif bir rol üstlendik. Ayrıca 2 tuz serpme aracı satın aldık" şeklinde konuştu.
Çok sayıda kırsal ve merkez mahalleye oyun ve spor parkı yaptıklarını açıklayan Başkan Kafaoğlu, seçim döneminde söz verdikleri gibi 5 yıl içinde kırsal mahallede yaşayan vatandaşların ayaklarını çamurdan kurtaracaklarını ifade etti. Kafaoğlu, "İl merkezinde Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde bulunan tren yolu boyunca bir yürüyüş parkı yapılacak. Bununla beraber Diş Hastanesi ile Çayırhisar Mahallesi arasında Atatürk Parkı’ndan sonra en büyük park olacak 2. bir park çalışması sürüyor. Bin 250 metre uzunluğunda yürüyüş parkuru olacak bu parkın içinde restoran ve kafeterya hizmetleri de bulunacak" dedi.
Kültür ve Sosyal anlamda bir yılda çok sayıda projeye imza attıklarını kaydeden Başkan Kafaoğlu, "Bildiğiniz gibi geçen yıl Yörük-Türkmen Şöleni yapılmıştı. Bu yıl daha geniş bir şölen yapılacak bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Yine geçen yıl Ramazan Ayı Balıkesir’de dolu dolu geçmişti. İftar programlarının yanı sıra sahur programları da düzenleyerek Ramazan Ayı’nı vatandaşlarımız ile birlikte geçirdik" dedi.
Altıeylül Belediyesi’nin çalışmalarını yüzde 99 oranında bitirdiği Altıeylül Gelişim Merkezi (ALGEM) hakkında bilgiler veren Başkan Kafaoğlu, "ALGEM’de meslek edindirme kurslarımız olacak, ayrıca ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız için de bir market özelliği taşıyacak. Şuan 475 ihtiyaç sahibi aileyi saptadık. Kendilerine ALKART vereceğiz ve buradan alışveriş yapmalarını sağlayacağız. Ayrıca, çocuğu olan hanımlarımız içinde meslek edindirme kurslarına geldiklerinde çocuklarını bırakabilecekleri bir kreş bu binamızda yer alacak" şeklinde konuştu.
Toplantı Başkan Zekai Kafaoğlu’na sorulan soruların ardından sona erdi.