Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, yerel seçimler sonrası il kez geldiği Manyas ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulunduktan sonra mahalle muhtarları ile toplantı gerçekleştirdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, ziyareti kapsamında ilk olarak Manyaslılar Vakfı Aşevi’ni ziyaret ederek Vakıf Başkanı Fevzi Karakaş’tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Uğur, yoksullara dağıtımı yapılan çorbadan sefertasına doldurdu ve yoksula, yaşlıya yardımın en güzel örneğini yaşattıkları için vakıf mütevelli heyetine teşekkür etti. Buradan AK Parti İlçe Teşkilatı binasına giden başkan Uğur, burada İlçe Başkanı Hasan Kahraman’dan bilgi aldı ve partililer ile görüştü.
İlçe Başkanı Kahraman’ın, komisyonda kabul edilen Bandırma Üniversitesine bağlı olarak Manyas’a fakülte isteğine karşı cevap veren Uğur, “Hele Bandırma Üniversitesi bir kurulsun. Bayağı uğraştık, kuyruğuna geldik. Balıkesir’de üç üniversite olacak inşallah. Bandırma ve körfeze de bir üniversite kuracağız”dedi.
Manyas’a antrenman sahası olarak istenilen sentetik çim sahası için de, başkan Edip Uğur, “Yaparız” cevabını verdi. A.Edip Uğur, buradan Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler Odası ve yolcu taşımacılığı yapan otobüs kooperatiflerini ziyaret etti. Daha sonra Kaymakamlık’a giden Uğur, burada Kaymakam Mehmet Erdem ile bir süre görüştü. Buradan Belediye Başkanlığı’na geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, Başkan Tancan Barçın ile görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Barçin, greyder talebinde bulunurken, bir de Bölürceağaç Mahallesi’ne asfalt şantiyesi kurulması için Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen araziyi istedi. A.Edip Uğur, son olarak ise daire başkanları, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri toplantı salonunda ilçedeki mahalle muhtarları ile bir toplantı yaptı. Muhtarların tek tek sıkıntılarını dinleyen Uğur, daire başkanlarına konular ile ilgili gerekli talimatları verdi. İlçede kırsal mahallelerin su abonelerinin sayaçlarının BASKİ tarafından takılması kararlaştırıldı.