Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinde ilginç açıklamalarda bulundu. Balıkesirspor’un küme düşüşünü değerlendiren Başkan Uğur, Balıkesir’de beyaz Türkler olduğunu söyleyerek oda ve belediye seçimlerinde bu kişilerin ders aldığını anlattı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Bir dükkanda çay molası veren Başkan Uğur eline aldığı gazetenin spor sayfasını okurken kendisini takip eden muhabirlere Balıkesirspor’un neden küme düştüğünü sordu. Konuyla ilgili konuşan Başkan Uğur, takımın formasına reklam veren bir grubu eleştirdi. Edip Uğur, “Aklı sıra bana nazire olsun diye yapıyor. Adamın elini sürdüğü yer kuruyor, İvrindi’de ki fabrikaya elini sürdü kurudu, dedesinin un fabrikası kurudu, pamuklu dokumaya elini sürdü kurudu. Balıkesirspor’a ismini yazdırdı Balıkesirspor’u düşürdü. Ben Balıkesirspor’un ne yöneticisiyim nede söz sahibiyim. İçinde olmadığım hesabını bilmediğim şeye ne diyebilirim. Biz her zaman destekledik ama desteğimizi istemediler, neticeyi gördük işte, güzelim takım ne oldu” dedi.
Yaptığı hizmetlerin ulusal basın tarafından da takdirle karşılandığını kaydeden Uğur, “Biz Balıkesirliyiz, Balıkesir’i marka yapmaya uğraşıyorum her şeyiyle. Bizim yaptığımız işler ulusal basında bile yankı buluyor. Bir hayvan barınağı yaptık bütün hayvan severler memnun. Yaptığımız çalışmalara bütün ulusal basın yer verdi, teşekkür etti. Yeni yapılacak olan yerde 5 bin hayvan, Halalca’da bin 500 hayvan toplam 6 bin 500 hayvan barınacak. Hedefimiz 10 bin sokak hayvanının sağlığı ve rehabilitasyonuyla ilgili çalışmalar gerçekleştirmek. Balıkesirspor sevdalısıyız istiyoruz ki iyi olsun. Kimse destek vermezken 10 yıl boyunca desteklemiş insanım. Göğsünde sırtında hep ismimiz yazmış, birileri uğursuz geldi çekti aşağıya, Yazmasalardı çıkardı. Amatörden beri Arı yazıyor Turyağ yazıyor, Yayla-Onet yazıyor uğurlu geliyor. Elimizin değdiği şey yükselir. Balıkesir’e de elimizi şöyle bir sürdük bak neler oluyor şimdi. Kavşaklar, Çayderesi, nasip olursa Haziran ayından itibaren Balıkesir şantiyeye dönüşecek. Kavşakları 5-6 ayda bitireceğiz. İlk önce emniyet kavşağı, Basri Otel kavşağı ve Altıeylül kavşağı düzenlemesini yaptığımız gibi istasyonu düzenliyoruz ondan sonrada o ucube geçidi kaldırıyorum. Milleti öğle 5 metre yukarı çıkartıp indirmek yok. Oraya bir alt geçit yapacağız. Yürüyerek gelecek insanlar geçip gidecek" şeklinde konuştu.
Çocuk Köyü detayları hakkında da bilgiler veren Başkan Uğur "Çocuk Köyü’nde trambolin park, 2 yaşındaki çocukla yetişkin bir insan hiç sıkılmadan orada vaktini geçirebilecek. Bilgisayar ve elektronik hiç bir şey olmayacak. Çocuklarımızı orada bir çok bağımlılıktan kurtaracağız. Modern bir lunapark, eski lunapark mantığıyla yapılmayacak. Çocuklar buraya girdiğinde yorulup çıkacaklar. ‘To be jumped’ kurulacak. İnsanı alıp 70 metre ileri atacak. Bunun yapımı tamamlandı. İhale süreleri, izinler vakit alıyor. İnşallah bunlar kısa sürede Balıkesirlilerin hizmetinde. Çayderesi muazzam olacak, bin metresi 30 metre, 1150 metresi 15 metre. Gençlikspor Merkezinden başlayacak Yaylada’nın köprüsüne kadar uzanacak" şeklinde konuştu.
BAŞKAN UĞUR’DAN MUHALEFETE ELEŞTİRİ
Yapılan kamuoyu araştırmalarına da değinen Başkan Uğur "Yaptığımız kamuoyu araştırmalarına göre 6 milletvekilini zorluyoruz Balıkesir’de. Millet hizmetin gelmesini istiyor. CHP milletvekilleri arasında bir tane Balıkesirli yok, hepsi belli bir etnik gurubun adamı. Tabana yayılamıyorlar, halkla beraber değiller. Balıkesir olarak nüfusun yüzde 35’i Karesi ve Altıeylül’de. Nüfus artışının binde 21.6’sı Karesi ve Altıeylül’de. Sanayi, şehir hastanesi, üniversite burada. Sen Balıkesir’in merkezini Sındırgı’sı, Bigadiç’i ile, Savaştepe’si ile Kepsut, Dursunbey’i ile Edremit’i ile Havran’ı ile Ayvalık’ı ile temsil etmeyen, yalnız Bandırma’ya sıkışmış 3 tane Bandırmalının olduğu bir CHP listesi. MHP zaten ne yapmış bu güne kadar, ne yapacak? Hiç birinin iktidar olacak gücü yok. Zaten iktidar oluruz demiyorlar, koalisyon olur. Dün televizyonda seyrettim ve hayret ettim. HDP’li aday, Bahçeli’nin mitinginde alkışlıyor. Ondan sonra kendi kulaklarımla duymasam inanmayacağım. Nazlı Ilıcak, bütün Zaman yazarları çare HDP’de diyor. Şaşkın ördek tersinden dalar. Bu milletin gözü açılmış. Burası iki ilçe oldu, Büyükşehir oldu esnafa daha çok para akıyor. Şuan da Balıkesir Belediyesi bütçesinin en az 2 katından fazla para geliyor Balıkesir’e. Esnafa geliyor bu para. Mülk, tarla fiyatları arttı. Neden? Biz projeler yaptıkça değerleniyor Balıkesir. Balıkesir’in geleceğinin önü açık ben çok iyi görüyorum. Buradaki rantiyeciler yok mu kan emiciler. Belediye çavuşları ile ahbap çavuş, şehir plancılarınla ahbap çavuş kendilerine istediği imarı yaptırıyor,. Biz zenginiz. Sizin zenginliğiniz nereden kardeşim. Üretim mi yaptın, istihdamı sağladın. Edip Uğur 25 sene önce ilk 5 yüz kuruluş arasına girerken, İsviçre bankalarında milyar doları olan adam yoktu 5 yüz kuruluş arasında, fabrika kapatmakla, pamuklu dokumayı katletmekle, bin kişinin çalıştığı fabrikayı kapatmakla meşguldü. Ben hayatımda hazine arazisi almadım. Benim belediyelerle hiç bir işim olmadı. Bunlar 30 seneyi böyle geçirdiler. Balıkesir’i sömürdüler böyle, her şey kontrollerinde, neymiş iş adamıymış. Yok öyle şey. Balıkesir oda ve belediye seçimlerinde o Balıkesir’in beyaz Türklerine dersini verdi. Şimdi hala kendilerine gelemediler ördek gibi hep tersinden dalıyorlar" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından esnaf ziyaretlerine devam eden Başkan Uğur, BASKİ’yi ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Ardından terzisi Mehmet Evyapan’a uğrayan Başkan Uğur, kendisine dikilen ceketin provasını yaptı.