Balıkesir’in tarihi Zağnos Paşa Camii’nde sabah namazıyla güne başlayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, daha sonra cemaatle kahvaltı yapıp, Karesi Bey Türbesi’nde dua ederek esnafı ziyaret etti.
Cuma gününe Zağnos Paşa Camii’nde başlayan Başkan Yılmaz, namazın ardından cami cemaati ile birlikte sabah çorbası içti. Kahvaltının ardından Karesi Bey Türbesi’nde dua eden Başkan Yılmaz, tek tek ziyaret ettiği esnafı, Peygamber Efendimiz’in (S.A.V) dünyaya teşriflerinin 1444. yılı nedeniyle gerçekleştirilecek olan Kutlu Doğum Haftası programlarına davet etti. Hz. Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku’ olarak belirlendiğini hatırlatan Başkan Yılmaz, "Müslümanlar olarak, Kuran-ı Kerim’in ve son peygamberin (S.A.V.) çağlar üstü örnekliğini esas almakla sorumlu olduğumuz hatırlatmakta fayda görüyorum. İslam’ın medeniyetler inşa eden eşsiz ilkelerine, tarihte bu ilkelerin üzerinde yükselen model toplumlara, onların farklılıkları çatışmaları ve yıkım sebebi değil, gelişme ve zenginleme fırsatı olarak nasıl değerlendirildiğine odaklandığımız zaman, coğrafyamız yeniden güven yurdu haline gelecektir" dedi.
Paşa Cami civarındaki ziyaretlerin ardından Milli Kuvvetler Caddesi’nde dükkanlarını yeni açan esnafa da hayırlı işler diledi.