Yağışlı havaya rağmen büyük bir katılım olduğu gözlenen Yıldız Mahallesi Bayraktepe’de ilk mahalle hayrı gerçekleşti.
Mahalle hayrına, Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu , Altıeylül Belediye Başkan Zekai Kafaoğlu, Başkan yardımcıları, birim müdürleri, meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Yıldız Mahallesinde, Bayraktepe’de yapılan mahalle hayrında konuşan Mahalle Muhtarı Faiz Kayacan hayali olan bayrağın gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Sayın Başkanım, Yardımcılarım, Meclis Üyelerim, mahalle sakinleri ve misafirler..Bu bayrak benim hayalimdi, bu hayalimi Mesut Başkanımla paylaştım. Zekai Başkanımıza ilettik bu ricamızı.Sağ olsun, bizi kırmadı ve çok kısa bir sürede hayalimizi gerçekleştirdi. Bu bayrağı Bayraktepe’nin başlangıcı olarak görüyorum. Burayı çay bahçesi de olan bir mesire alanına çevirmeyi istiyoruz. Bu güzel hizmetleri için Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu’na ve emeği geçen herkese şahsım ve mahallelim adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yıldız ve Gazi Osman Paşa Mahallelerinin artık kenar mahalle olmaktan kurtarılacağını söyleyen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise “Sayın Milletvekilim, Çok Değerli Çalışma Arkadaşlarım ve Yıldız Mahallesi Sakinleri, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bugün burada Yıldız Mahallemizin Bayraktepesi’nde bayrağımızın gölgesinde Kur’an-ı Kerimler okundu, hayırlar yapılıyor, mahalle hayrımız için bir araya geldik. Buraya seçim döneminde geldiğimde, Yıldız ve Gazi Osman Paşa mahallesi sakinleri ‘Artık kenar mahalle olmak istemiyoruz, şehirli olmak istiyoruz” demişlerdi. Biz de belediye olarak muhtarımızla beraber burayı keşfettik. 15 gün gibi çok kısa bir sürede hayata geçirildi. Paslanmaz çelikten yapılmış bayrak direğimiz üzerinde dalgalanan şanlı bayrağımız şehrin her yerinden görülebiliyor. Bayraktepe’nin Altıeylül’e ve Balıkesir’imize güzellikler getirmesini dilerim. Bayrağımızın altında nice toplantılar, cemiyetler ve hayırları hep beraber gerçekleştireceğiz inşallah. Muhtarımız da az önce bahsetti. Bayraktepe bir başlangıç. Burası bir başlangıç; daha aşağılarda yeşil alanlarımız var. Oraları daha da güzelleştireceğiz ve hizmete sunacağız. Çünkü şunu söylemiştik; millete efendilik yapmaya değil, hizmetkârlık yapmaya geliyoruz demiştik. Cenab-ı Allah sizleri bizlerden, bizleri sizlerden ayırmasın inşallah, hepinizi saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.
Yıldız Mahallesi Bayraktepe hayrı, Mehteran Takımının gösterileri ve okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından pilav-ayran ikramı ile devam etti.