Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunda 148 öğrenci için mezuniyet günü düzenlendi. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir’in de katıldığı törende, dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilirken, büyük coşku yaşandı.
Balıkesir Üniversitesine bağlı 4 yıllık Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nda 4. mezuniyet günü düzenlendi. Okul bahçesindeki havuz başında yapılan törende halk oyunları ekiplerinin gösterileri büyük ilgi görürken, okul birincisi Gamze Çeşmeci, yaptığı konuşmada mezun olmanın mutluluğunu dile getirirken, ailesi, öğretmenleri ve arkadaşlarına teşekkür etti. Okul Müdürü Doç. Dr. M. Emin Akkılıç da, konuşmasında katılımcılara teşekkür etti. Okulun 2007-2008 yılında eğitimi başladığını anlatan Müdür Akkılıç,” Okulumuzun ilk açıldığı günlerde bu devasa binayı nasıl doldururuz diye düşünüyorduk. Şu anda öğrenci sayımız 1000’i geçti. Bütün bölümler de 4. sınıfa gelindiğinde mevcudumuz 1500’i bulacak. Binamız dar gelmeyi başladı. Şu anda 10 öğrencimiz okulumuzda yüksek lisans yapmaktadır. Okulumuz da sivil havacılık bölümünü açmak istiyoruz. Bu konuda karar çıktı. Bunun için 3 yeni öğretim üyesinin atanması gerekiyor. Bu kürsüden belediye başkanımızdan talebimiz var. Okulumuz dar gelmektedir. Bunun için başkanımız Necdet Uysal’dan yer istiyoruz. Bu güne kadar bize destek olan kurum ve kuruluşlarla kişilere teşekkür ediyoruz. Sevgili veliler, bize emanet ettiğiniz öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye gayret gösterdik. Sevgili öğrencilerimiz siz de bu anı heyecanla beklediniz. Sizler çok güzel bir ortamda eğitim aldınız. Öğretmenlerimiz sizi yetiştirmek için büyük gayret gösterdiler. Tüm emeklerimiz sizlere helal olsun. Yolunuz açık olsun” dedi.
BAŞKAN NECDET UYSAL MÜJDE VERDİ
Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Necdet Uysal,” Müdürümüz Mehmet Emin bey’in bizden isteği olmuştur. Okulun karşısındaki belediyeye ait arsayı bizde okula vereceğiz. Okulda başlayan bu gelişimin devam etmesini itiyoruz. Bu okulda bölümler ve öğrenci sayısı daha da artsın istiyoruz. Bunun için elimizden gelen desteği yaparız. . Sevgili öğrenciler, sizler ilçemizi hiç bur zaman unutmayın. Mezuniyetiniz hayırlı olsun. Biz her zaman okula olan desteğimize devam ettireceğiz” dedi.
Daha sonra, kürsüye gelen Balıkesir’ Üniversitesi Rektörü Prof..Dr. Kerim Özdemir, “ Balıkesir Üniversitesinde okumak bir ayrıcalıktır. Özellikle Burhaniye de okumak daha bir ayrıcalıktır. Üniversitemiz de 11 fakülte ve 16 yüksek okul bulunmaktadır. Üniversitemizin diploması bütün dünyada geçerlidir. Öğretmenleriniz sizleri yetiştirmek için büyük gayret gösterdiler. Onun için bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler, daha hayatın başındasınız. Tüm engelleri sabırla aşacaksınız. Kapımız sizlere her zaman açık olacak. Allah, yar ve yardımcınız olsun. Yolunuz açık olsun” dedi. Konuşmaların ardından okul birincisi Gamze Çeşmeci, ikinci Taner Şerafettin Şahin ve okul üçüncüsü Hatice Karabay’ın ödülleri Rektör Prof.Dr. Kerim Özkan tarafından verilirken, Belediye başkanı Necdet Uysal da, dereceye giren öğrencilere birer çeyrek altın hediye etti. Daha sonra, mezun olan 148 öğrencinin temsili diplomaları öğretim görevlileri tarafından verildi.