Balıkesir’in Burhaniye ilçesin de, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Zehra Demirkıran Kılıç yeni seçiler Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şube Başkanı Gürsel Vardar’ı ziyaret etti. Müdür Yardımcıları Özlem Cirit ve Burcu Kosacı’nın da katıldığı ziyaret sırasında karşılıklı sohbetler edildi ve çaylar içildi.
Geçtiğimiz günlerde Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi Başkanlığına seçilen Gürsel Vardar’a hayırlı olsun ziyaretlerinden birini de Burhaniye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Zehra Demirkıran Kılıç gerçekleştirdi. Müdür yardımcıları Özlem Cirit ve Burcu Kosacı ile birlikte, yeni seçilen Gürsel Vardar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Zehra Demirkıran Kılıç, Vardar’ı kutlayarak yeni görevinde başarılar dilerken karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Konuklarını beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kapıda karşılayarak hoş geldiniz diyen, Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi Başkanı Gürsel Vardar, bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtirken “ Burhaniye Halk Eğitim Müdürümüz Zehra Demirkıran Kılıç ve Müdür Yardımcıları Özlem Cirit ile Burcu Kosacı’nın derneğimize gerçekleştirdikleri bu ziyaret bizim için büyük bir anlam ifade etmektedir. Derneğimiz kamu yararına çalışan çok köklü bir derneğin şubesi olmasına rağmen şimdiye kadar yeterli ilgi ve alakayı görememiştir. Bu durumda tabiî ki biz dernek yöneticilerinin de kusuru vardır. Ama ortada bir gerçek var ki derneğimiz asla hak ettiği bir konumda değildir. Derneğimizin bu atıl konumdan kurtarılıp engelli kardeşlerimize daha iyi bir hizmet verebilir duruma gelebilmesi için, İlçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızı, Kaymakamlığımızı, Belediyemizi, sivil toplum kuruluşlarımızı, konuya duyarlı tüm vatandaşlarımızı bizlere destek vermeye çağırıyoruz. Hem derneğimizin, hem de engelli kardeşlerimizin sorunlarını beraberce çözelim istiyoruz. Böyle bir ortamda Burhaniye Halk Eğitim Merkezinin değerli idarecilerinin gerçekleştirdiği bu ziyaret bizim için büyük bir onur kaynağıdır. Halk Eğitim Müdürlükleri bizim gibi engelli dernekleri için büyük önem arz etmektedir. Engelli kardeşlerimizin istihdamına ve toplum ile bütünleşmesine yönelik eğitim çalışmalarında, açtıkları kurslar ile Halk Eğitim Müdürlüklerimiz çok önemli bir görev üstlenmektedirler” dedi. Sıcak bir ortamda geçen ziyarette, karşılıklı görüş alış verişinde bulunulurken,Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Zehra Demirkıran Kılıç “ Engellilik hiçbir zaman bizim bir tercihimiz değil, hepimiz potansiyel bir engelliyiz. Bütün engelli kardeşlerimiz içimizden biridir. Onlar bizim ve toplumumuzun baş tacıdır. Onların sorunlarının çözülmesinde, istihdam edilmesinde, eğitimlerinde ve toplum yaşantısına kazandırılmasında hepimize görevler düşmektedir. Burhaniye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü olarak bizler bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Derneğinizin çalışmalarında, projelerinin gerçekleştirilmesinde her zaman yanınızda yer almaya hazırız.”dedi..
Duygusal anların yaşandığı ve karşılıklı ikramların yapıldığı ziyaretin ardından Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi Başkanı Gürsel Varda, konuklarını kapıya kadar uğurladı.