Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig Play-Out Müsabakaları Balıkesir’de yapıldı.
Müsabakalar için Balıkesir’e gelen Bursa Osmangazi Belediye Spor Kulübü, İstanbul Bağcılar Belediye Engelliler Spor Kulübü, Kayseri Melikgazi Belediyesi Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, Medikal Park Samsun Engelli Gücü Gençlik Spor Kulübü ve Muş Bedensel Engelliler Spor Kulübü takımları ve Federasyon yetkililerine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından yemek verildi. Yemeğe Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Yusuf Hocaoğlu, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Sagay, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, Karesi Belediye Meclis Üyesi ve Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Adın, Karesi Spor Kulübü Başkanı Ahmet Ayan, başkan yardımcısı Mahmut Savaş ile takımların bağlı olduğu kulüplerin temsilcileri, antrenörler ve çok sayıda sporcu katıldı. Süper Lig’de mücadele eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Engelli Spor Kulübü de tam takım olarak yemeğe katılıp misafir takımlara ev sahipliği yaptı.
Gecede kısa bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, müsabakaların Balıkesir’de yapılması ve takımları burada ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Play-Out müsabakasının doğası gereği bir takımın düşmesinin kesin olmasının moralleri bozmamasını isteyen Başkan Uğur, tüm takımlara üstün başarı ve moral dileğinde bulundu. Konuşmaların ardından Türkiye bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a onur plaketi takdim edildi. Federasyon başkanı Uztürk, Başkan Uğur’a gösterdikleri misafirperverlikten dolayı ayrıca teşekkür etti. Arif Ümit Uztürk, müsabakalara olan katkılarından dolayı Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Müdürü İlhan Arslan ve diğer katılımcılara da birer teşekkür plaketi verdi. Federasyon başkanı, takımlar ve kulüp yetkilileri Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkür ettiler.
Balıkesir’de 25-30 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen play-out müsabakalarının sonunda 1. Lig’den düşen takım Medikal Park Samsun oldu.