Balıkesir’in Edremit Küçük Sanayi Sitesi esnafları tarafından düzenlenen hayır yemeğinin 7.’si 96 metre karelik dev bayrak altında birlik ve beraberlik için dualarla gerçekleştirildi. 546. Sokak esnafları tarafından imece usulü ile yapılan hayır yemeğine Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da katılarak kabul olmasını diledi.
Edremit ilçesinde Küçük Sanayi Sitesi esnafları arasında kaynaşma, bereket ve barış amacıyla düzenlenen hayır yemeğinin 7.’si Sanayi Sitesi Mimar Sinan Caddesi 546. Sokak’ta yapıldı. 546. Sokak esnafları arasında imece usulü ile hazırlanan hayır yemeğinden önce Yeşil Cami İmamı İbrahim Gündoğan ve Mahkeme Cami İmamı Haili Kurtoğlu tarafından mevlit okundu. Mevlidin ardından yüzlerce kişiye pilav ve ayran ikram edildi. Birlik ve beraberlik için 7 yıldan bu yana yapılan hayra 96 metre karelik dev bayrak damgasını vurdu. Sanayi esnafı “Şanlı Bayrağımızın altında, gölgesinde, birlik ve beraberliğimiz için hayır yaptık, dualar okuduk. Katılan herkese teşekkür ediyoruz dedi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da hayır yemeğine katılarak, esnaflarla birlikte oldu. Hayırlarının kabul olmasını dileyen Başkan Saka, “Bu tür hayır yemekleri bizim toplum olarak en güzel birliktelik ve kaynaşma etkinliklerimizden birisi. Öncelikle bir araya gelerek böyle bir hayır yapmanızdan dolayı sizleri kutluyorum. Hepinize kazasız, belasız, huzur ve güven içerisinde bol kazançlı çalışmalar diliyorum” dedi.
Başkan Saka ve katılan tüm konuklara teşekkür eden esnaflar, etkinliğin önümüzde ki yıllarda da devam edeceğini söylediler. Hayır yemeğine Başkan Saka’nın yanı sıra CHP Edremit İlçe Başkanı Enver Enligün, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, Edremit Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Bakkallar Odası Başkanı Mustafa Alparslan, Madeni işler Odası Başkanı Hayati Seçen, Terziler ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Madanoğlu, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı.