Geçirdiği kalp krizi sonucunda ani bir şekilde aramızdan ayrılan ve memleketi Diyarbakır’da toprağa verilen Ayvalık Belediyesi çalışanı eğitimci Mustafa Nakışçı için Ayvalık’ta anma etkinliği düzenlendi.
Cumhuriyet Halk Partisi tarafından organize edilen ilçe binası önünde gerçekleştirilen anma etkinliğine Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in yanı sıra CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, CHP ilçe başkanı, milletvekili aday adayları ve Mustafa Nakışçı’nın sevenleri yoğun ilgi gösterdi.
Parti binası önünde katılımcılar Mustafa Nakışçı’nın fotoğrafının bulunduğu anma köşesine kırmızı karanfiller bırakıp dua ettiler.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Mustafa Nakışçı’nın iyi bir insan, iyi bir dost ve iyi bir eğitimci olduğunu söyledi.
Başkan Gençer, Nakışçı’nın Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yürütülen AYBEGEM’de görev alarak çocuklara verilen eğitimlerde büyük bir özveriyle çalıştığını ifade ederek, “Mustafa arkadaşımız çok iyi bir kişiliğe sahipti. Onun eksikliğini hep hissedeceğiz. Buradan ailesiyle sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Mustafa arkadaşımıza Allah rahmet eylesin, ışıklar içinde yatsın” diye konuştu.
Anma etkinliğinde konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Aday Adayı Filiz Karayelli, Ayvalık’tan bir yıldızın kaydığını belirterek, “Ayvalık büyük bir değerini kaybetti. O bir sosyal demokrattı. O bir Atatürkçüydü. O bir Cumhuriyetçiydi. O bir insan hakları savunucusuydu. Emekten, özgürlükten, aydınlanmadan yana, dürüst siyaset ilkesi ile hareket eden dava adamıydı. O, tavizsiz ve yurtsever duruşuyla hiçbir mevki veya makam beklemeden yaptığı çalışmalarla, Ayvalık’ta Cumhuriyet Halk partisinin geldiği noktada büyük emeği geçen 41 yıllık partilimizdi. Milletvekili aday adaylığım sürecinde bana inanan, sonuna kadar destek olan,bu ulvi görev için omuz omuza çalıştığım, müthiş bir siyasi ve genel kültüre sahip entellektüel ve eğitimci kişiliği ile yakinen tanımaktan onur ve mutluluk duyduğum dava arkadaşım, seni unutmayacağız. Ailesine, CHP camiasına, Ayvalık Belediye başkanlığına belediye personeline ve tüm Ayvalık halkına başsağlığı dilerim” dedi.
Başkan Gençer’in ardından yakın dostları, çalışma arkadaşları Mustafa Nakışçı hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.
Nakışçı’yı anma etkinliği Ayvalık Belediyesince gerçekleştirilen pilav, ayran hayrı ile sona erdi.