Pazar günü yapılacak olan genel seçimlerde Balıkesir’in Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Havran ilçelerinde seçim hazırlıkları tamamlandı. Seçimlere sayılı gün kala körfezi seçim heyecanı sardı. Edremit Körfezinde 722 sandıkta 236 bin 144 seçmen oy kullanacak.
Edremit’te 7 Haziran günü 316 sandıkta 107 bin 453 kişi oy kullanacak. Seçim alanları hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken siyasi partiler ise Cumartesi günü yapacakları son seçim çalışmalarına kanalize olmuş durumdalar. Edremit Kaymakamlığı seçimin güveni ve huzuru için yapılması gerekenleri ilçe belediyesi, odalar ve ilgililere göndererek uyulması gerekenleri bildirdiler. Buna göre seçim günü belirlenen saatlerde alkol ve alkollü içecek satışları kesinlikle yasaklandı. Seçim günü temizlik, güvenlik ve sağlık alanlarında ilgili kurumların gerekli önlemleri alacağı vurgulandı.
Ayvalık ilçesinde 162 sandıkta 54 bin 641 seçmenin oy kullanacağı belirtildi. İlçe Seçim Kurulundan alınan bilgiye göre; Ayvalık Merkez, Küçükköy ve Altınova Mahallelerinde kurulacak olan 161 sandıkta 54 bin 630, cezaevinde kurulacak olan tek sandıkta 11 seçmenin oy kullanacağı, bunun yanı sıra da Ayvalık Deniz Hudut Kapısında da oy kullanma işleminin halen daha sürdüğü vurgulandı.
Sabah saat 08.00 ile 17.00 arasında yapılacak olan oy kullanma işleminde, sandık başkanlarının yanı sıra 162 devlet memuru ve siyasi partilerin temsilcilerinin sandık başında görev yapacağı bildirildi.
Ayvalık İlçe Seçim Kurulu’nun ise 7 Haziran genel seçimlerinin sorunsuz olarak tamamlanması için sandık başkanlarına gerekli tedbirleri aldığı kaydedilirken, vatandaşların oy kullanma işlemine geçtiğimiz yıllara göre bu yıl daha fazla ilgi göstermesinin beklenildiği de gelen bilgiler arasında.
Gömeç ilçesinde 33 sandıkta 10 bin 117 seçmen oy kullanmaya hazırlanırken, Havran ilçesinde 72 sandıkta 20 bin 500 kişi sandık başına gidecek. Burhaniye ilçesinde ise 139 sandıkta 43 bin 433 kişi oy kullanacak.
7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde İlçe Seçim Kurulu tarafından Milletvekili Genel Seçiminde 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 79.maddesinin ikinci fıkrası ve 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanun’un 7.maddesi uyarınca kahvehane, çay ocağı, kıraathane ve internet kafelerin eğlence yeri kapsamında olmaları nedeniyle oy verme günü kapalı olmaları gerektiği ifade edildi.
Ayrıca, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 79.maddesinde; Oy verme günü olan 7 Haziran 2015 Pazar günü her ne surette olursa olsun alkollü içki satılmasının, içkili yerlerde umumi mahallerde her çeşit içki verilmesinin, içilmesinin yasak olduğu öğrenildi. Oy verme günü 7 Haziran 2015 Pazar günü emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimsenin köy, kasaba ve şehirde silah taşıyamayacağının altı önemle çizildi.