Edremit’de eğitim yatırımları hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç devlet imkanlarıyla yaptırılan 24 derslikli İmam-Hatip Lisesi binasının ve 240 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun önemli bir ihtiyacı karşıladığını, Edremit ilçe merkezi ve Akçay Mahallesine toplam 48 derslikli iki orta okul ve 18 Derslikli Edremit İmam Hatip Ortaokulu’nun yapımı için de düğmeye basıldığı bildirildi.
Edremit Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, yeni dersliklerin önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılarak inşaatının hızlı bir şekilde bitirileceğini söyledi. Edremit’ te 6287 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun gereğince okul dönüşümlerinin tamamlandığını, dönüşüm nedeniyle ve Edremit’in yoğun göç alması sebebiyle meydana gelen okul ihtiyacının karşılanması için 2015 Yatırım Programına Edremit ve Akçay’a 24 Derslikli birer Ortaokul yapımının alındığını ifade etti.
İhale sürecinin devam ettiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, okullarda eğitim gören gençlerimizin sosyal etkinliklerde kullanmaları için Edremit Anadolu Lisesi ve Edremit Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ne Kapalı Spor Salonu kazandırılması için çalıştıklarını, bu çalışmalar sonucunda Edremit Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ne Kapalı Spor Salonu yapım işinin de, 2015 yatırım programına alındığını ve ihalesi yakın zamanda yapılacağını bildirdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç “Bu yatırımların ilçemize kazandırılması konusunda büyük destekleri olan Balıkesir Milletvekilimiz Sayın Ali Aydınlıoğlu, İlçe Kaymakamımız Sayın Abdulhamit Erguvan, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf Cengiz ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum. Bu yatırımlar 2016/2017 Eğitim-Öğretim yılında öğrencilerin hizmetine sunulacaktır.” dedi.