Edremit Ali Fahri Akıllıoğlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde görevli doktor ve sağlık çalışanları Samsun’da öldürülen Op. Dr. Kamil Furtun için bir basın açıklaması yaptı.
Edremit Ali Fahri Akıllıoğlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi personeli Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için hastane önünde tüm sağlıkçıların ve hastalarında katılımıyla “Biz Bir Aileyiz Şiddeti Kınıyoruz” sloganıyla eylem düzenleyip, tepki verdiler.
Ali Fahri Akıllıoğlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baş Tabibi Diş Hekimi Betül Değirmen, “Biz sizler sayesinde varız. Sizlerin duaları ve desteğinizle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşınıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez” dedi.
“Şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor” diyen Diş Hekimi Betül Değirmen, Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, "Sağlık ve Şiddet" kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duyduklarını söyledi.