Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, dershaneden temel liselere dönüşecek okullar ile ilgili olarak kayıt yaptırmadan vatandaşları uyardı.
Koç, Edremit’te özel dershanelerden temel liseye dönüşüm için 5 dershanenin başvuruda bulunduğunu; fakat bu başvuruların henüz bakanlıkça onaylanmadığını, bu konuda vatandaşlarımızın ileride mağdur olmaması için çok dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.
Müdürlüğümüze ulaşan duyumlardan; 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında dönüşüm programına alınan bazı özel dershanelerin kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı değişikliği yapmadan Özel Temel Lise olarak faaliyette bulunduklarını öğrendiklerini belirten Koç, “Reklam ve ilan vererek öğrenci kaydı yapıldığını anlaşılmaktadır. Öğrenci ve velilerimizin mağdur olmamaları için kayıt yaptırılacakları Özel Temel Liselerin Bakanlığımızdan izin alıp almadığını araştırarak kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığından kurum açma izni ile işyeri açma ve çalışma ruhsatı alan kurumların listesi Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün WEB sayfasında yayınlanmaktadır. Vatandaşlarımız konuyla ilgili olarak ilçe milli eğitim müdürlüğümüzden ayrıntılı bilgi alabilirler. “dedi.