Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin en büyük mahallelerinden biri olan Altınova’da kapatılmasının ardından yılan hikâyesine dönen Alaaddin Süberoğlu Devlet Hastanesi binası, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp’in yoğun girişimlerinin ardından Sağlık Meslek Lisesi olabilmesine ilişkin karar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylandı.
Fransa’nın Cannes kentinde bu yıl 26. kez kapılarını açan ve gayrimenkul sektörünün uluslararası platformda kendini ve projelerini tanıttığı MIPIM Fuar’ına, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur öncülüğündeki kalabalık heyetle katılan AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Kayaalp, müjdeli haberi Cannes’den verdi.
Başkan Kayaalp, telefonla ulaştığımı muhabirimize; yıllardır atıl durumda olması nedeniyle kaderine terk edilmiş görünümüyle yöre halkının yüreklerini sızlatan Altınova Alaattin Süberoğlu Devlet Hastanesi binasının, Sağlık Meslek Lisesi olarak kullanılması için yapmış oldukları talep sonrasında, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatıyla onaylandığını büyük bir coşkuyla anlattı.
Altınova’daki kapatılan Alaattin Süberoğlu Hastanesi’ne ait binanın önümüzdeki günlerde Kamu Hastaneler Birliği ile Sağlık Bakanlığı arasındaki uzun bir süredir görüşmelerinin sürdüğünü hatırlatan Kayaalp, konunun uzun süredir takipçisi olduklarını ve atıl durumdaki binanın Sağlık Meslek Lisesi olarak kullanılması için başkente her gidişinde yoğun temaslarda bulunduklarını kaydederek, yoğun çabalarının olumlu sonuç vermesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Hastane binasının Altınova halkından toplanan binalarla yapıldığını anımsatan Hakan Kayaalp; atıl durumdaki binanın Sağlık Meslek Lisesi olmasıyla yeniden hayat döndürülmüş olacağını savunarak, halen bir bölümünün Ayvalık Devlet Hastanesi’nin çamaşırhanesi olarak kullanılan hastane binasının makus talihinin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayının ardından okul haline getirilmesiyle değişeceğini belirterek, bakanlığın onayının ardından en kısa sürede bürokratik çalışmalarının yapılacağını ve sonrasında da binanın onarılarak eğitim hayatına kazandırılacağının altını çizdi.
ATIL DURUMDAKİ HASTANE DÖNEMİN BAŞBAKANI ERDOĞAN TARAFINDAN AÇILMIŞTI
1994-1999 yılları arasında görev yapan dönemin Altınova Belediye Başkanı Alaattin Süberoğlu zamanında belde halkının katkılarıyla 1995 yılında yapımına başlanan hastane 457 bin liraya mal olmuştu.
2007 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen toplu açılışla sadece poliklinik hizmeti için kapılarını açan hastane, 2010 yılında standartlara uygun olmadığı gerekçesiyle kapatılmıştı.
Ayvalık’a 12 km uzaklıktaki 15 bin nüfuslu Altınova’da; Prof. Dr. Aykut Kazancıgil ve Prof. Utarit İzgi tarafından hazırlanan proje ile 5 bin 400 metre kare kapalı alanda inşa edilen 100 yatak kapasiteli hastane, 4 yılda yapılıp 10 yıl sonra kapılarını halka açmış ancak bir türlü tam kapasite hizmet verememişti.
Ayvalık Devlet Hastanesinde uzman doktor yetersizliği yaşandığı, var olan uzman doktorların Altınova’ya gönderilmesinin sıkıntı yarattığı ve Altınova’daki hastaneye başvuran hasta sayısının az olduğu gerekçe gösterilerek bir süre sonra Altınova Alattin Süberoğlu Devlet Hastanesi poliklinikleri kapatıldı.
Vatandaşlar tarafından tefrişi yapılan 5 ayrı hasta odaları ve fizik tedavi gibi bölümlerdeki malzemeler Ayvalık Devlet Hastanesine taşındı. Hastanede sadece 112 Acil Servis istasyonu bırakıldı. Servislerin standartlara uygun olmadığı gerekçesiyle kapatılmasının ardından Altınova’daki hastane binası Ayvalık Devlet Hastanesi çamaşırlarının yıkandığı bir yer olarak kaldı.