Balıkesir’in Gönen Meslek Yüksekokulu (MYO), 2014-2015 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, geniş katılımla Gönen Fahri Dilmaç Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
Balıkesir Üniversitesi Rektörü ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Kerim Özdemir’in katıldığı törende, Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, Gönen Cumhuriyet Başsavcısı Taner Erçakal, Gönen Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Dökmen, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Sakarya, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Gönen Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alpaslan Serel, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Genel Sekreter Vekili ve Bandırma Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Emin Erçakar, Gönen Jeotermal Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cemal Okuyan, Manyas Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Burak Darıcı, Erdek Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat Doğdubay, Bandırma İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Abdioğlu, İlçe Daire Amirleri, üniversitenin öğretim elemanları ile çok sayıda öğrenci yakını da yer alarak, öğrencilerin mezuniyet sevincine ortak oldu. Törende, mezunlar adına bir konuşma yapan Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencisi Gökhan Bahadır, kendilerine her zaman destek olan ailelerine ve öğretim elemanlarına teşekkür ederken, mezun olan arkadaşlarına da iş güvenliğinin önemini de vurgulayarak, meslek hayatlarında başarılar diledi.
Gönen Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alpaslan Serel de, yüksekokulun tarihi ve gelişimi hakkında bilgiler vererek başladığı konuşmasında, mesleki donanım kazandırdıkları öğrencilere meslek etiği konusuna dikkat etmeleri tavsiyesinde bulundu. Serel, Yüksekokul Akademik ve İdari Personeline, faaliyetlerine destek veren kurum ve kuruluşlara da teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Gönen Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Dökmen, Gönen Meslek Yüksek Okulu’nun, Gönen’in gelişmesine ciddi katkılar sağladığını belirtti. Öğrencileri mezuniyetinden dolayı tebrik eden Dökmen, Gönen’in her noktasıyla bütünleştiğini söylediği öğrencilerin, bundan sonra da Gönen’in birer tanıtım elçisi olacağını ifade etti. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir de Balıkesir Üniversitesi’nin tarihsel gelişimini vurgulayarak başladığı konuşmasında, öğrencilerin gelişiminde büyük fedakârlıkları bulunan aileleri tebrik ederken, alanlarında donanımlı bireyler olarak yetişmelerinde önemli emekleri bulunan öğretim elemanlarının da takdiri hak ettiklerini vurguladı. Rektör Özdemir, öğrencilere meslek yaşamlarında başarı dileyerek konuşmasını tamamladı. Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak ise, yaşamın her aşamasında eğitimin önemini vurguladığı konuşmasında, iki yıllık ön lisans mezunu olmanın öğrencilere önemli bir fırsat oluşturduğunu, bu fırsattan yararlanabilmek için kendilerini her yönüyle geliştirmeleri gerektiğini belirtti.
Parlak, öğrencilere daima kendilerine güvenmelerini belirterek ve başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı. Dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ile çeşitli hediyelerin verildiği törenin sonrasında, yeni mezunlar üniversite rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ve tüm konukların eşliğinde kep atma heyecanını yaşadı.