Balıkesir’in Atatürk Ortaokulu Kültür ve Edebiyat Kulübü Öğretmenleri Salim Nizam ve Ferhat Ünsal, Bahar Etkinlikleri çerçevesinde Fotoğraf Sanatçısı, Şair ve Yazar Ali Uygun’u okullarına davet ederek öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.
Söyleşide Ali Uygun takdim edilerek, biyografisi tanıtıldı ve dört şiir kitabından seçme şiirler okundu. Söyleşi ve şiir dinletisi boyunca Ali Uygun’un çektiği sanatsal fotoğrafları da izleme imkanı bulan öğrenciler, söyleşi sonunda Şair Ali Uygun’a sorular yönelttiler ve şairlikle ilgili bilgiler aldılar. Atatürk Ortaokulu Özel Öğretim Sınıfı Öğretmeni Melahat Önal ve Özel Eğitim öğrencilerinin ilgiyle dinlediği söyleşinin ardından şair, bu öğrencilerle yakından ilgilenerek kitaplarını hediye etti.
Programın sonunda, Atatürk Ortaokulu Müdürü Yunus Doğru, Şair Ali Uygun’a teşekkür etti ve çiçek takdiminde bulundu. Bilindiği gibi Şair Ali Uygun’un dört şiir kitabı; ulusal düzeyde ödülleri ve bestelenmiş ödüllü şiirleri bulunuyor. Aynı zamanda fotoğraf sanatçısı da olan şair, bugüne kadar farklı illerde yirmiye yakın kişisel resim sergisi açtı.