Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Akademik Başarıyı Artırma Projesi kapsamında; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve 15 Eylül Ortaokulu işbirliğiyle açılan İlçe Akademik Kursunun ödül töreni yapıldı.
Kursun ilçedeki ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin TEOG başarısını artırmak amacıyla Cumartesi- Pazar günleri 15 Eylül Ortaokulunda devam ettiği öğrenilirken, bu kapsamda İlçe Akademi Kursunda öğrencilerin kazanım düzeylerini belirlemek ve sonuçları doğrultusunda gerekli önlemleri alarak öğrencilerin konu eksikliklerini gidermek amacıyla iki TEOG deneme sınavı yapıldı. Yapılan her iki sınav soncunda ilk 5’e giren toplam 10 öğrenci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından altınla ödüllendirildi.
Ödül törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erkin Kamacı, 15 Eylül Ortaokulu Müdürü H. Soner Suyolcu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Mustafa Kurtuluş, 15 Eylül Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mesut Arıkan, kurslarda görevli öğretmenler, öğrenciler ve veliler hazır bulundu.
Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, törende yaptığı konuşmasında, “İlçemizde öğrenci başarısını artırmak için tesadüfi yöntemler değil stratejik, planlı ve sistemli bir çalışma planı uyguluyoruz. Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz ekiplerle öğrencilerimizi yalnızca akademik yönden değil sosyal, duygusal ve kişilik gelişimlerini de destekleyerek TEOG, YGS, LYS gibi sınavlara hem bilgi bakımından hem de psikolojik açıdan hazır olmalarını sağlıyoruz. Açtığımız İlçe Akademi Kursunun sonuçlarını değerlendirdiğimizde öğrencilerimizin kazanımlarının pekiştirilmesinde ve eksiklerin giderilmesinde çok fayda sağladığını gördük” dedi.
Alınan sonuçların, öğrencilerin TEOG sınavına da kuşkusuz olumlu etki yapacağına inandığını kaydeden Erkan Bilen, kursun açılmasında emeği geçen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erkin Kamacı başta olmak üzere 15 Eylül Ortaokulu müdürü H.Soner Suyolcu ve Müdür Yardımcısı Mesut Arıkan ile büyük fedakarlıklarla kursta eğitim veren öğretmenler ile planlamalarına destek sağlayan okul yöneticileri ve öğrencilere teşekkür etmeyi ihmal etmedi.
Tören dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.