Balıkesir’in Havran ilçesinin kırsal mahalleleri iddialara göre, başka ilçe ve merkezlerden getirilip terk edilen sokak köpekleri ile başları dertte. Bölgeye köpekler terk edilmeye başlandığı günden bu yana bölgedeki sürülerde 2 küçük baş hayvan kayıplara karıştı.
Havran Hüseyinbeşeler Mahalle İdris Eken mahalle sınırlarına bırakılan başı boş köpeklerde tedirgin olduklarını belirterek “köyümüzde üç tane koyun kayboldu. Köpeklerin parçaladıklarını düşünüyoruz. Yetkililerin bir an önce önlem almasını istiyoruz” dedi.
Muhtar İdris Eken “4 ay öncede köyümüz sınırları içine köpek sürüsü bırakıldı. Bu kez sayı daha da fazla yaklaşık 50 tane köpek çevre ilçelerden bırakıldığını düşünüyoruz. Toplu halde köpeklerin bırakılması aklımıza çevre Belediyeler tarafından bırakıldığı sorusunu getirmekte. Bizimle birlikte Kobaklar, Musluk Mahalle halkımızda bu sorundan şikayetçi köpeklerin tüyleri dökülmüş hastalıklı oldukları belli oluyor. Geçtiğimiz günlerde merada koyun otlatan çobanlar üç tane koyunlarının kaybolduğunu bana iletti. Muhtemelen köpeklerin parçaladığını düşünüyoruz. Köpeklerin çocuklarımıza ve bizlere zarar vermesinden korkuyoruz. Yetkileri bir an önce bir önlem alsın” diyerek yetkililerden yardım istedi.