18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100’ncü Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle, Balıkesir’in Manyas ilçesinde program düzenlendi.
İlçede, sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda, Manyas Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programında, tarih öğretmeni Zeynep Kaplan Erdoğan, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Daha sonra öğrenciler, Çanakkale’yi anlatan şiirlerini okudu. Çanakkale Zaferi ve Manyaslı şehitlerin video gösterimi sunuldu.
Manyas Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından ‘Şehitler Günü’ adlı oyun sahnelendi. Anma programına, Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmet Kürşat Karademir, Belediye Başkanı Tancan Barçin, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Candan, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Salih Keser, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Kahraman, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, şehit aileleri, gaziler ve öğrenciler katıldı. ‘Şehitler Günü’ isimli oyun, izleyenleri duygulandırdı.