Balıkesir’in Manyas Muhtarlar Derneği’nin kongresi, dernek binasında gerçekleştirirken, Şevket Kaya yeniden başkan seçildi.
Üç yılda bir yapılan ve divan başkanlığını, kurucu başkan ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Erdoğan Küçükaslan’ın yaptığı kongrede konuşan Manyas Muhtarlar Derneği Başkanı Şevket Kaya, dernek çatısı altında ilçenin 50 mahallesinin de muhtarını görmek istediklerini belirterek, halen 33 muhtarın derneğe üye olduğunu söyledi. Kaya, dernek olarak, dar imkanlarına rağmen, protokolün de içinde bulunduğu yemekler düzenlendiğini, muhtarlıktan ayrılanlara plaketler verdiklerini ve bu tür sosyal aktivitelerini sürdüreceklerini söyledi. Derneğe ödenen aylık aidatların ise 20 TL olarak devam etmesi ve derneğin federasyona katılması için yönetim kuruluna yetki vermesi oy birliği ile kabul edildi.
Yapılan seçim sonunda ise, kırsal İrşadiye Mahallesi Muhtarı Şevket Kaya yeniden Manyas Muhtarlar Derneği Başkanlığı’na seçilirken, yönetim kuruluna ise, Salim Çınar, Özen Bakır, Hüseyin Uslu, Kemalettin Tan, Yaşar Sarıaltın ve Suat Nayir seçildi. Denetleme Kurulu ise, Kemalettin Savaş, Nuri Eser ve Adnan Yüksel’den oluştu.