Fotoğrafçı kimliğiyle tanınan Prof. Dr. Mehmet Bayhan, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde söyleşi ve gösteri programı gerçekleştirecek.
Prof. Dr. Mehmet Bayhan’ın katılacağı ve Bandırma Fotoğraf Sanatı Derneği (BANFAD) tarafından organize edilen söyleşi ve gösteri, 25 Nisan Cumartesi günü saat 20.00’de Yeni Sahil Bandı Şehir Restoran yanındaki binada gerçekleştirilecek.
Fotoğrafçı ve akademisyen olan Prof. Dr. Mehmet Bayhan 1940 yılında Malatya’da doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümü’nü bitiren Bayhan, fotoğraf anasanat dalında sanatta yeterlilik unvanını aldı. Mehmet Bayhan Türkiye’de ilk fotoğraf bölümünün kurucularından, ilk tam gün elemanı ve fotoğraf anasanat dalında ilk profesördür. Meslek yüksek
okullarında ilk fotoğraf programının kurucusu olan Bayhan, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin de kurucu dekanıdır. Mehmet Bayhan’ın birçok ulusal ve uluslararası çalışma, ödül ve unvanı bulunuyor. Bayhan, Fransa ‘Chevalier de l’ordre des palmes academiques’ nişanı sahibi. Mehmet Bayhan, Türk fotoğrafının yönelimini belirleyen önemli isimlerden birisidir. Türk fotoğrafına düzenleyici, örgütleyici ve eğitici olarak uzun yıllardır hizmet veren Bayhan; Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğraf Bölümü ve Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi gibi köklü kurumların kurucuları arasında yer alıyor.
Fotoğraf dünyasının en eski derneği İfsak’ın başkanlarından ve Fıap (federation ınternationale de art photographique) honefıap unvanına sahip yaşayan tek Türk vatandaşıdır. Bayhan’a, Japonya, Pakistan, Bulgaristan, Avusturya ve Romanya’da fotoğraf kurumları tarafından onur üyelikleri de verildi.