Sındırgı Belediyesi, bank, çöp konteynırı, araç bakım ve tamiratını yeni kurulan kademe binasında yapacak.
Balıkesir’in Sındırgı İlçesinde daha önce itfaiye ile bir arada bulunan kademe binası ilçe merkezi dışına çıkardı. Daha önce Taş Ocağı olarak hizmet verilen 5 bin metrekare alanın 600 metrekaresine kademe binası yapıldı.
Balıkesir’in Sındırgı Belediyesi tarafından eski Taş Ocağında 5 bin metrekare alana projelendirilen yeni kademe binasının yapımı sona eriyor. Yeni kademe binasında incelemelerde bulunan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı Belediyesi gelecek nesilleri kucaklayabilecek modern belediyecilik anlayışını yerleştirmeye çalıştığını ifade etti. Sındırgı’da merkeze uzak mahallere de hızlı ve kaliteli hizmet edebilmek için Sındırgı Belediyesi tarafından eski taş ocağına temeli atılan yeni kademe binasının yapımı sona ererken, 600 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan kademe binasında personelin dinlenebileceği oda, yemekhane, mescit, duş ve tuvaletlerin yer alacağı belirtildi. Binada ayrıca idari odalar ile toplantı salonu ve malzeme depolarının da bulunacağı ifade edildi.
Balıkesir’in Büyükşehir olmasıyla birlikte hizmet ağının geliştiğini ve bu nedenle daha iyi ve daha kaliteli hizmet edebilmek için yeni bir kademe binasının yapılmasının elzem olduğunu ifade eden Başkan Yavaş; “Bulunduğumuz mekan Sındırgı Belediyesinin bir kademe alanı. Büyükşehire itfaiyenin de geçmesiyle beraber itfaiye ağında bulunan kadememiz Balıkesir yolu üzerindeki mekanına çok yakın bir süre içinde taşınmış olacak. Buradaki asıl amacımız Sındırgı Belediyesinin bazı ihtiyaçlarını kendi bünyesinde karşılamasını amaç ediniyoruz. Bunların başında özellikle bank ihtiyaçlarımız var. Bünyemizde bulunan demir doğramacı ve marangozlarla beraber bank ihtiyacımızı, çöp konteynırı imalat veya bazı tamirat kısımlarını, araçlarımızın bakım ve tamirat kısımlarını yine satın almayla alakalı olarak da araç kademe ihtiyaçları olan yağ, antifriz gibi, tüm araçların bakımı yıkaması yağlaması bu mekanda yapılacak. Belediyemiz hem bu konuda bir derlenmiş toplanmış olarak bir kontrol altında bulunarak bütün araçların bakımının burada yapılması sağlanmış olacak. Birde yaptığımız bu çalışmayla beraber bir marangozhanemiz, demir atölyemiz oluşmuş olacak. Bütün bakım işlerini yapan işçilerin toplanma merkezi haline gelecek. Buradaki mekan gayet modern bir anlamda yapılan ve yol güzergahı üzerinde olduğundan dolayı ulaşımı kolay olacak" dedi.