Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ve beraberindeki heyet geçen yıl UNESCO Dünya Mirası Listesine girerek yeryüzünün 999. mirası olan Bergama’yı ziyaret ederek izlenecek yol ve çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.
Ayvalık’ın UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak değerlendirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar dahilinde Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve beraberindekiler Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i makamında ziyaret etti, Bergama’nın UNESCO sürecine ilişkin bilgiler edindi.
Bergama Belediyesi UNESCO Alan Yönetimi Başkanlığı çalışanlarının da katıldığı ziyarette Ayvalık’ın UNESCO’ya aday olmasına yönelik yürüttükleri çalışmaları Başkan Gönenç’le paylaşan Ayvalık Belediye Başkanı Gençer, Bergama Belediyesi UNESCO Alan Yönetimi Başkanlığı’nın çalışma ofisine de giderek konuyla ilgili detaylı bilgiler aldı.
Bergama’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesinden dolayı Başkan Gönenç’i tebrik eden Başkan Gençer, amaçlarının hem tarihi hem de tabiat güzelliklerini bir arada barındıran Ayvalık’ı dünya mirası listesine kabul ettirebilmek olduğunu belirtti.
Ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Bergama belediye Başkanı Mehmet Gönenç, heyete Bergama’nın UNESCO’ya girme sürecine ilişkin bilgiler vererek önerilerde bulundu.
Ziyaretin ardından Başkan Gönenç ve beraberindeki heyet Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in çocukluğunun geçtiği Kale Mahallesi’ndeki tarihi evi ziyaret ettikten sonra Bergamalı Kadri Eğitim Tarihi Müzesi’ni gezdi.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’e Bergama ziyaretinde başkan yardımcısı Gökay Bacan, meclis üyesi Ufuk Ova, AYTUGEB Genel Sekreteri Ayhan Gökdeniz, Zeytin Çekirdekleri Proje Koordinatörü Gül Gürsoy, Ayvalık Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Seçil Paksoy, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ersin Pilas, turizmci Serap Tuncay ve İmar Müdürlüğünü temsilen de Yalın Tüzmen eşlik etti.