Edremit Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Fernur Sözen’i yılın kadını seçti. Okulda düzenlenen törenle Fernur Sözen’e plaketi takdim edildi.
Plaket törenine Edremit İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Altınsuyu, Okul Müdiresi Zuhal Herdan ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Okul Müdiresi Zuhal Herdan “Okulumuz Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak eğitime verdiği maddi ve manevi destekleri ile körfezimize önemli katkılarda bulunan, hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan, eğitimin vazgeçilmez hizmet olduğuna ve her şeyin insanı sevmekle başladığına inanan iş kadını kimliği, girişimcilik ruhu, vatan sevgisi ve en önemlisi hayırsever kişiliğiyle saygıdeğer Fernur Sözen Hanımefendi okulumuz tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yılın kadını seçilmiştir. Gönül borcumuzu ve şükranlarımızı sunmak için Milli Eğitim Şube Müdürümüz Şaban Altınsuyu, öğretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimizin huzurunda kendilerine yılın kadını plaketini sunmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum” dedi.
Fernur Sözen ise “Sizler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün birer neferisiniz. Sizler bu ülkenin geleceğini şekillendireceksiniz. Sizler sayesinde ülkemizin geleceğine umutla bakıyorum. Aldığım ödülden ziyade burada siz gençlerle birlikte olmak benim için daha da anlamlı. Ben aslen Çanakkaleliyim. Şehitler diyarından geliyorum. Atalarımız orada canlarını, kanlarını vermiş. Ben malımı, enerjimi vermişim çok mu? Sizler bu ülkenin sahibi olduğunuzda ödüllerin en büyüğünü ben almış olacağım” şeklinde konuştu.